Olesea Cegodari

Olesea Cegodari

Autori Creator(i)

Autori Creator(i)

Olesea Cegodari

BIOGRAFIE

Olesea Cegodari s-a născut la 18 aprilie 1986 în Chișinău, Republica Moldova. Absolventă a Facultății de Filologie a Universității Pedagogice „Ion Creangă” (2008), Chișinău, Moldova; deține un Master în Traducere multilingvă: proiecții în filologia germanică, Chișinău, Moldova (2010); Master of Arts în Advanced Studies in Linguistics, Vrije Universiteit Brussel, Belgia (2014); Master en langues et lettres modernes, orientation générale, Louvain-La-Neuve, Belgia (2019); Master en en langues et lettres modernes à la finalité didactique, Louvain-La-Neuve, Belgia (2021).
Debut editorial cu culegerea de poezii „Cathedrale de Mots”, Les Éditions du Panthéon, Paris, Franța (2017). Olesea Cegodari este un autor debutant prolific care vorbește fluent și scrie în 5 limbi (în limbile romană, rusă, engleză, spaniolă și franceză).
Traducător autorizat de către Ministerul Justiției, Chișinău, Republica Moldova, a efectuat diverse traduceri din diferite limbi. A activat ca profesor de limba română, engleză, spaniolă atât în Republica Moldova, cât și în Belgia. În anii 2000, a obținut recunoașterea talentului său câștigând Concursul de poezie „Comoara” și Concursul Internațional Olimpic de Literatură și Sport: secțiunea eseu.
Olesea Cegodari este pasionată cu frenezie de cultura identitară și identitatea culturală din Republica Moldova și a cercetat acest fenomen timp de șapte ani în cadrul mai multor proiecte la Vrije Universiteit Brussel și Université catholique de Louvain.
De asemenea, este o cititoare avidă, fiind profund inspirată de literatura latino-americană, anglo-saxonă și cărțile de psihologie. Autoarea imnului școlii primare Martin V, Louvain-La-Neuve, ce poartă numele „Là où le vent souffle des rêves…”, în prezent aceasta croșetează propriul roman și o piesă de teatru pentru copii în limbile franceză, spaniolă și rusă.

Cărți

0.0
0.0/5

Evenimente

Nu a fost găsit niciun rezultat.
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!

newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!