Radu-Dinulescu

Radu Dinulescu

Autori Creator(i)

Autori Creator(i)

Radu Dinulescu

BIOGRAFIE

Radu Dinulescu ( n. 16 aprilie 1956, București) - regizor de teatru, film, TV, scenarist, traducător, director de teatru, coordonator de proiecte europene, profesor de teatru, creator și inventator al unor păpuși - personaje gigant și care alegorice, coordonatorul și inițiatorul primelor spectacole de teatru 3D din lume. A reușit să transforme reprezentațiile de teatru de animație în spectacole multimedia 3D stereoscopice cu imagini 3D, care se derulează pe un ecran transparent în spatele căruia, într-o lumină specială, evoluează o poveste cu marionete la fire scurte. Iubitor al limbii ebraice pe care o vorbește cursiv, francofon pasionat și direct împlicat în fenomenul teatral din întreaga lume, Radu Dinulescu primește în anul 2007 premiul Coup du cœur de la presse pentru "Hymnus" la Festivalul Avignon Off.
Trăit în teatru, ademenit într-o lume de care nu se va mai desprinde niciodată, Radu Dinulescu își începe în anul 1976 studiile la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa Valeriu Moisescu și Cătălina Buzoianu, pe care le încheie cu specializare regizorală în 1980.
În anul 1978 are ocazia de a vedea punerea în scenă a spectacolului Replika - în regia lui Josef Szajna. În acel moment întreaga viziune regizorală a unui tânăr ce încă studia artele teatrale și cinematografice se schimbă complet.
Debutul în lumea teatrală îl va avea cu spectacolul său de diplomă "Acesti ingeri tristi" de D.R. Popescu la Studioul Casandra București , avându-i interpreți pe Florin Călinescu și Rozina Cambos.
Pe data de 5 Aprilie 2016, Radu Dinulescu a primit din partea Patriarhului României Ordinul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” pentru activitatea desfășurată ca regizor și scenarist în cadrul proiectului cultural, social și educațional „Culori radiofonice în 1001 de voci”.

Cărți

0.0
0.0/5
0.0
0.0/5

Evenimente

Nu a fost găsit niciun rezultat.
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!

newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!