Stefan-Staretu

Ștefan Starețu

Autori Creator(i)

Autori Creator(i)

Ștefan Starețu

BIOGRAFIE

Autorul este licențiat în Istorie la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași (promoția 2011), absolvent al Masterului Patrimoniu și turism cultural la aceeași universitate (2013), și a susținut teza de doctorat în Istorie, la Universitatea din București (dec. 2016). Are publicată cartea Despotatul Sârb de Srem, conexiuni genealogice și influențe sârbești în spațiul românesc între secolele XIV-XVI (2017), la editura Lux Libris din Brașov și cartea Europe: Serbian Despotate of Srem and the Romanian Area Between the 14th and the 16th Centuries, la editura Derc Publishing House din SUA, postată pe Amazon (2018).
A publicat peste 22 de articole în: reviste din România (Tabor, Studium) și din străinătate (European Scientific Journal, Balcanica Posnaniensia, Novi Glasnik); în proceeding-uri ale conferințelor internaționale (SGEM 2015, 2016, 2017, ISF 2015, ICSSS 2015) și în volume colective (Cultură, istorie și societate; Cultura brâncovenească în contextul culturii europene; Catedrala Mitropolitană din Târgoviște – Simbol al eferveșcenței misionare, spirituale și culturale muntene – 500 de ani de la începutul ridicării ei).
I-au fost acceptate mai multe comunicări la sesiuni științifice naționale (Sfinți, Eroi și Martiri, Sâmbăta de Sus, 2015, 2016) și la 23rd International Congress of BYZANTINE STUDIES, Belgrade, 2016. Are mai multe postări pe site-uri naționale și în străinătate (Serbia). Este citat în lucrări publicate în țară și în străinătate și pe Wikipedia.
Este preocupat de istoria medievală a zonei balcanice pentru evidențierea conexiunilor genealogice, a influențelor religioase, a ideologiei de putere și geopolitica zonei în general, inclusiv geneza statelor medievale românești și evoluția acestora. În prezent este directorul executiv al Centrului de Studii de Teologie și Istorie din cadrul Schitului Sf. Efrem cel Nou, din comuna Cristian, județul Brașov.

Evenimente

Nu a fost găsit niciun rezultat.
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!

newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!