ggg
Ardealul-pamant-romanesc-COPERTA-715x1024
Ardealul, 
pământ
 românesc

distribuie   

Ardealul, 
pământ
 românesc

distribuie   

La 100 de ani de la Marea Unire, iată că LIBRIS, a cărui deviză este ,,Respect pentru oameni şi cărţi ”, se încumetă să reediteze această carte ca pe un preţios dar adus istoriei şi culturii naţionale. Reeditarea cărții lui Milton G. Lehrer emoționează prin tabloul istoric pe care ni-l înfățișează autorul american și în același timp ne îndeamnă la pietate în memoria generației care ne-a dăruit o Românie întregită. Mesajul acestei cărți poate însemna și apelul la Renașterea României în plină epocă de concurență globală.
General-maior (ret),
dr. Boris POPESCU
S-a născut în 1906, New York, din părinți evrei originari din România. Părinții săi se vor reîntoarce în România, iar Milton G. Lehrer îi va urma, o parte dintre studiile sale le va face în această țară. Își va continua studiile la Paris, devenind doctor în drept internațional, devine corespondent al săptămânalului parizian „La Tribune de Nations”, dar colaborează și la alte publicații. Ziarul francez la care lucra îl va trimite, în anulul 1939, în România pentru a face o anchetă cu referire la situaţia minorităţilor naţionale. Ancheta sa avea loc în contextul în care în Occident se ducea o virulentă campanie antiromânească.
Lehrer va face cunoscut opiniei publice europene faptul că realitatea nu este cea prezentată de susținuta campanie antiromânească, prezentând în acest sens o documentare amplă cu trimitere la Transilvania. Într-unul dintre pasajele documentării sale, prezentată sub forma unor articole, Lehrer se întreba retoric:
„Dacă pe lângă superioritatea numerică a elementului românesc, se are în vedere trecutul istoric al Transilvaniei, provincie autonomă timp de secole, încorporată Ungariei în 1867, putem să ne întrebăm cum este să se conceapă revizuirea Tratatului de la Trianon care nu a creat nici o nedreptate, ci dimpotrivă a reparat una”.
Nr. pagini: 452
An apariție: 2018
Ediție: Necartonată
Format: 200×130 mm
Cod: LIB978-606-8953-37-3
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

Nu există alte cărți ale aceluiași autor.
Alte cărți din domenii similare
(
Istorie și politică):
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!