ggg
Ardei-iuti-648x1024
Ardei iuți
Povestiri la imperfect

distribuie   

Ardei iuți
Povestiri la imperfect

distribuie   

Este o culegere de povestiri pentru adulţi. Autoarea asamblează ca într-un mozaic, uneori cu umor efervescent, alteori cu tristeţe, teme îndrăzneţe precum eutanasia, refugiaţii, emigrarea, integrarea, dificultăţile întâmpinate la învăţarea unei noi limbi, sindromul cuibului părăsit...
În multe dintre povestiri se simte o pendulare continuă între două lumi – una veche, România părăsită cu durere în suflet şi una nouă, Belgia, în care autoarea trăieşte – însoţită de un sentiment intens de nostalgie, precum şi de crezul că nimic pe lume nu este perfect, totul e perfectibil, iar oamenii sunt, în esenţă, peste tot la fel.
(n. 1972) este absolventă a Facultăţii de Litere (secţia română-franceză), Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. După o scurtă carieră de profesor, a emigrat în Belgia, unde trăieşte în prezent. Lucrează ca profesoară de limba română în Centrul de Limbi Moderne al Universităţii Catolice din Leuven (KU Leuven), ca profesoară de orientare socială la Agenţia de Integrare a Imigraţilor a Guvernului Flamand şi ca trăducătoare (română-neerlandeză-franceză).
Colaborează cu organizaţia flamandă ADR Vlaanderen, în a cărei revistă publică în limba neerlandeză, cu revista online Catchy, like a woman şi cu Itaca, revistă de cultură pentru scriitorii de limbă română din afara graniţelor ţării.
De asemenea, în calitate de traducător, colaborează sporadic cu televiziunile VRT (Radio-Televiziunea Flamandă) şi VTM (Societatea Televiziunea Flamandă).
Nr. pagini: 198
An apariție: 2018
Ediție: Necartonată
Format: 200 x 130 mm
Cod: LIB978-606-8953-26-7
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

0.0
0.0/5
Alte cărți din domenii similare
(
Literatură Română):
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!