ggg
coperta-17-11-2021-148x210mm-Brancus-Mon-Amour-715x1024
Brâncuși, mon Amour!
CategorieRecomandate

distribuie   

Brâncuși, mon Amour!

distribuie   

Ediție în limbile română-suedeză-franceză-engleză-spaniolă

Cartea Brâncuși, mon Amour! stă la baza unui proiect extrem de ambițios motivat, în primul rând, de valoarea incomensurabilă a marelui nostru sculptor român în patrimoniul cultural mondial și care își dorește să găsească ecou în inimile a numeroși cititori și spectatori. Grație Editurii Creator, alias Libris, cartea este tradusă și publicată, deocamdată, în cinci limbi. Acest proiect a fost deja transpus pe scenă Teatrului Dramaturgilor Români, având o premieră de mare succes.

O STATUIE A LUI CONSTANTIN BRÂNCUȘI MODELATĂ DE CLAUDIA MOTEA
CLAUDIA MOTEA este o actriță româno-canadiană cu o personalitate artistică atipică pentru că, pe lângă profesia de actriță, ea reușește să se impună pe scena vieții culturale românești și internaționale și ca poetă, prozatoare, dramaturg, scenaristă, traducătoare și profesoară de artă dramatică. Astfel, ea apare sub lumina reflectoarelor cu mult succes, de la București până în Los Angeles, deținând numeroase distincții în țară și în străinătate, în primul rând ca actriță-one woman show și ca dramaturg. În prezent este director artistic al Teatrului Nostrum, teatru afiliat Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, profesor de artă dramatică la Centrul Cultural UNESCO „Mihai Eminescu” din București și reprezentant al Editurii Creator, care face parte din grupul de firme Libris, pentru evenimentele de lansare de carte la București.
Printre premiile de referință naționale și internaționale ale Claudiei Motea, amintim: Magna cum Laudae oferit de Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film România – U.A.R.F., Premiul de Excelență în cadrul Galei Celebrităților 2016, Femeia Anului la Gala Femei de Succes 2018, Premiul Cartea Anului 2019 în Israel pentru cartea sa Shalom, Israel!, iar recent, în luna iunie a acestui an 2021, a fost premiată la Academia Română cu Premiul Cronica Timpului acordat de UZPR – Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România. Brâncuși, mon Amour! este tradusă și publicată în cinci limbi, a fost deja transpusă în scenă, având o premieră de mare succes în Suedia, la Karlskrona, unde actrița Claudia Motea a interpretat toate cele nouă personaje și a fost acompaniată la saxofon și clarinet de Maestrul Felix Goldbach alias Brâncuși, iar în prezent are ca destinație premiera națională la Teatrul „Alexandru Davila” din Pitești, continuând cu semnificative reprezentații teatrale într-un turneu național, european și în America.
Citind Brâncuși, mon Amour!, m-a dus gândul la asocierea cu acea credință strămoșească potrivit căreia atunci când un om este bolnav, îl vindecă apa din fântâna casei unde s-a născut. Ei bine, textul piesei este exact apa aceea miraculoasă, care îi vindecă nu doar creatoarei febra și nevoia viscerală de adevăr, frumos și dăruire, ci și nouă, celor din diasporă, dorul, nevoia de regăsire a rădăcinilor, nevoia de conexiune cu valori adevărate.
Dr. Olivia Costea,
Consul Onorific al României în Solvesborg, Suedia

…Brâncuși, mon Amour! – iată un spectacol dus la extrema sensibilității cu ajutorul măiestriei interpretării și a textului dramatic!
Prof. dr. Zoltan Schapira
(Solvesborg, Suedia)

…Brâncuși, mon Amour! cred că este și o călătorie pentru a găsi o definiție înțeleaptă a vieții și a sinelui uman, o provocare nobilă demnă de a fi luată în seamă de orice artist, un tur de forță pentru orice actriță, prin cele nouă personaje care trăiesc în carte, sau pentru orice muzician, prin fluidizarea muzicală a lumii brâncușiene, de la Gymnopedia lui Erik Satie până la Rapsodia lui George Enescu.
Prof. dr. Felix Goldbach
manager Teatrul „Alexandru Davila” Pitești

…Traducerea acestui text în mai multe limbi de circulație internațională este un demers pentru a face accesibile unui public foarte larg aspecte din viața și opera celui mai important simbol al culturii românești, dar și talentul unei actrițe înzestrate și sensibile, care promovează prin scris și interpretare ethosul special gorjenesc.
Prof. drd. Elena-Carmen Bobocescu

…Atunci când se vorbește despre sau se admiră ceea ce Brâncuși a creat, oamenii se opresc, respiră adânc, ridică ochii spre înaltul cerului și, cu cel mai curat zâmbet al inimii, spun: „Te iubesc, România!”
Prof. drd. Ovidiu Constantin Cornilă
(Madrid)
Nr. pagini: 144
Format: 210 x 150 x 10
An apariție: 2021
Ediție: Necartonată
Cod: LIB978-606-029-516-7
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!