ggg
Maria-Zidaru-Carusel-648x1024
Carusel
CategorieRecomandate

distribuie   

Carusel

distribuie   

Carusel este o carte cu opt povești. Sunt povești de viață adevărate, scrise în urmă interviurilor pe care autoarea le-a avut cu opt oameni. Citind această carte, veți pătrunde în viețile lor, uneori în cele mai intime colțuri ale existenței lor, acolo unde frică și dezamăgirea au ridicat munți de durere. De acolo s-au ridicat și au mers mai departe. Au căutat un sens în toate, le-au lăsat în urmă, au ridicat capul și au privit cu încredere înainte.
Cartea este mărturia felului în care reușim să trecem peste momentele grele, să ne acceptăm trecutul și să facem alegeri conștiente pentru viață noastră.
Maria Zidaru este consultant în Learning & Development, creator de programe de dezvoltare pentru angajați și manageri, susținător pătimaș al învățării pe toată durata vieții. Maria este mama Flaviei și a lui Iancu, cărora le-a promis că, la un moment dat, va scrie poveștile pe care le inventează pentru ei seara la culcare. Până atunci, a scris Caruselul, o carte de povești pentru oameni mari.
Maria nu toarce povești. Maria ia fiecare poveste și-o potrivește în șa. O ține bine cu amîndouă mîinile, o încurajează, rîde cu ea, o mîngîie cînd e speriată și-apoi îi spune vorbe bune, multe vorbe bune, pentru ca povestea să rămînă acolo și să-și dea voie să se-nvîrtă, să se bucure, să-i bată vîntul prin păr și să-i intre soarele-n ochi, să-și desfacă nasturii rîsului, unul cîte unul, pînă cînd se face una cu mersul, cu vîrtejul, cu lumea. Îi spune fiecărei povești ce-o așteaptă și cînd toate șeile sînt pline și împăcate cu iureșul ce va urma, Maria apasă pe buton și pornește caruselul. Nu se dă un pas în spate, dimpotrivă, se-aruncă în inima lui și-și privește poveștile-n ochi, bate din palme și rîde cu ele, întinde mîinile a iubire și trăiește bucuria lor, care se face, ca-n povești, bucuria ei. Maria nu scrie povești. Maria le dă jos din șeile în care s-au învîrtit, o ia pe fiecare în brațe și-o așază pe pămînt, o ține în brațe pînă-i trece amețeala și apoi i se uită în ochi cu încredere și cu credință. Iar povestea o iubește cu toată făptura ei de copil pe fericitoarea Maria. Maria Zidaru.
Ana Barton
Nr. pagini: 218
An apariție: 2022
Ediție: Necartonată
Format: 205 x 130 x 16 mm
Cod: LIB978-606-029-555-6
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

Nu există alte cărți ale aceluiași autor.
Alte cărți din domenii similare
(
Literatură Română):
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!