ggg
Radu-Bata-French-Kiss-639x1024
French Kiss
În colecțiaColecția Fly

distribuie   

French Kiss
Domeniu Poezie
În colecțiaColecția Fly

distribuie   

„Un volum de Radu Bata seamănă cu o casetă în care-o femeie tânără de azi își ține, de-a valma, podoabele. Nu neapărat scumpe, nu neapărat moșteniri de familie. Plastic și sidef, alama, dar și aur pe-alocuri, șnurulețe și lănțișoare-ncâlcite, câte-o camee, dar și câte-un inel de rockeriță cu cap de mort, o brățară cu linie pură, dar și-un pandantiv kitsch strident, purtat din nonconformism și sfidare. De asemenea, o pisicuță roz din sticlă de Murano. Peste toate poetul așterne un fel de vernis melancolic care atenuează stridențele, lăsând să strălucească doar anumite puncte din pumnul acesta de gablonzuri zornăitoare.”

Mircea Cărtărescu
Radu Bata – autor franco-român al mai multor cărți de natură diversă — român, povestire, proze scurte, traducere liberă, Radu Bata este inventatorul poezetelor („poeme mai relaxate și aeropurtate”), specie a genului liric imaginată pentru a reconcilia cititorii cu poezia și salutată de mari specialiști ai literaturii. Primul volum de poezete, „Le philtre des nuages et autres ivresses”, a obținut „Le Prix du Salon du Livre des Balkans” la Paris în 2015. Al treilea, „Le Fou rire de la pluie”, va apărea la sfârșitul anului 2020. În luna martie, în Franța, a publicat o „Anthologie imprevue de poesies roumaines/Le blues roumain”, carte de traduceri, și, tot în acest an, va fi editat un CD cu cântece compuse de muzicienii Pierre Donore și Jean-Christophe Prince inspirate de poezete din volumul „Survivre malgre le bonheur” apărut în 2018. Radu Bată a scris în română două cărți de poezete: „Cod galben cu peștișori roșii” și „Descheiat la vise”.

Artizan intermitent al cuvântului și al visului, Radu Bata a traversat Europa cu dicționarul că baston de mareșal în ghiozdan. El supraviețuiește azi în laboratorul lui de balistică verbală, undeva între Dunăre și Sena, de unde iese pentru a spune bună ziua plantelor din grădina și a strânge mâna norilor.
Nr. pagini: 230
An apariție: 2020
Limba: Bilingvă. Română-franceză
Cod: LIB978-606-029-239-5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

Nu există alte cărți ale aceluiași autor.
Alte cărți din domenii similare
(
Poezie):
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!