ggg
Mioara-Tarulescu-Ghid-de-supravetuire-mentala-645x1024
Ghid de supraviețuire mentală
De la criză globală la criză personală
CategorieRecomandate
În colecțiaColecția Up

distribuie   

Ghid de supraviețuire mentală
De la criză globală la criză personală
În colecțiaColecția Up

distribuie   

Criza este o prezență episodică în viața fiecăruia dintre noi! Când devine zgomotoasă și dominatoare este vital să preluăm controlul și să o reducem la tăcere. Strategiile prezentate în această lucrare, exercițiile de autocunoaștere și de conștientizare, au menirea de a ne ajuta să redevenim stăpânii propriei vieți, de a rescrie prezentul și reproiecta viitorul.
Sunt licențiată  a Universității „Al. I. Cuza” din Iași, urmând Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, obținând titulatura de psihopedagog.  Am absolvit studii postuniversitarea în cadrul aceleiași universități, obținând expertiză în domeniul educa- ției interculturale și psihologiei comunicării. Mi-am completat studiile universitare urmând în cadrul Universității Transilvania Brașov, cursurile Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, specializarea Psihologie.  Dincolo de titulaturile formale, calificările obținute, competențele formate și exersate din ziua absolvirii primei facultăți până în prezent, m-a însoțit constant pasiunea pentru psihologie, pentru educație și din combinarea lor am pus bazele unei cariere în educarea psihicului.
Un ghid îți structurează o realitate considerată haotică, îți luminează asemenea unui far țărmul salvator, îți transmite certitudini prin care să învingi neliniști. În cartea de față, ținta este să învingi o criză, forma acută de tulburare a „normalității”. Ce o definește ca pe o carte cu totul specială este forma de tratare a temei, modul în care fuzionează stilul obiectiv, rece, sentențios al paginii de manual, cu implicarea subiectivă, emoțională a autoarei. Cartea se citește astfel nu ca un tratat academic, ci ca o confesiune exemplară, ca un document de viață încărcat de tensiune intelectuală.
Profesor, psiholog, Dr. Emilia Stana

O lucrare inovatoare care îl familiarizează pe cititor cu cele mai facile strategii de stingere a fricilor, temerilor, frustrărilor, anxietăților care-l pot domina când criza, indiferent de natura ei, pune stăpânire pe viața lui.
International Association of Communication
Psychology and Psychoeducation

Ne întrebăm adesea care sunt aspectele ce pot determina reflecții profunde asupra propriei existențe. Găsim variante de a alege între a fi mai aproape de analiza științifică a trăirilor subiective sau a fi cu tine în călătoria către propria lume interioară. Lucrarea autoarei este un răspuns la întrebările existențiale care devin o expresie a neliniștilor determinate de mediul extern. Intenția identificată ca o vibrație din paginile cărții este aceea de a construi un context metaforic pentru a media sinergia psihologică pozitivă în luarea deciziilor legate de crizele existențiale.
Lector universitar, psiholog,
Dr. Nicoleta Rogoz
Nr. pagini: 240
An apariție: 2021
Format: 220 x 140 x 18 mm
Ediție: Necartonată
Cod: LIB978-606-029-394-1
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

Nu există alte cărți ale aceluiași autor.
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!