ggg
Ramona-Smereciuc-imperfect-637x1024
Imperfect
În colecțiaColecția Fly

distribuie   

Imperfect
Domeniu Poezie
În colecțiaColecția Fly

distribuie   

Poate nu ai știut să-i spui Poezie. Dar ai găsit-o peste tot. În zambetul pictural al unui om întâlnit, poate, o singură dată. În focul care ți-a născut ultima idee. În melanjul de culori pe care l-ai compus pentru ultima ta creație. În supliciul deciziei pe care ai fost convins că o iei rațional. În felul profund masculin în care te-ai convins că, nu-i așa, tu nu ești vulnerabil. În viteza cu care te-ai topit cand ai aflat că vei fi tată ori mamă. În pietrele printre care se irosește apa mării. Ori în multitudinea de pietre seducător șlefuite dintr-un oraș precum Roma. Sau în orașul-piatră numit Petra. În ochii duri ai tatălui tău care părea inaccesibil. În lupta cu orice, luptă pe care ai urât-o instinctiv, însă nu ai știut să treci dincolo de ea. În cele 1000 de zâmbete ale ei care te transformau pe loc în copil. În privirea neschimbată a mamei , în renunțări, în regăsiri, în amurguri care te luau pe nepregătite. În tine însuți. Poezia nu există numai în cuvinte. Cuvintele sunt doar o ramă imperfectă pentru frumosul pe care îl încadrează. Poezia e teritoriul de la intersecția dintre simțire, cuvinte, imagini și sunete. Tot ceea ce nu poate fi exprimat dar e definit.
Ramona Smereciuc
Ramona Smereciuc s-a născut în inima Bucovinei, la Cîmpulung Moldovenesc și a fost integrată perfect de orașul în care trăiește și acum – Cluj-Napoca – încă din primul an de facultate. Pasionată de artă în toate formele ei, Ramona a iubit dintotdeauna literatura și poezia, însă viața ei profesională este despre leadership și proiecte pornite de la zero în companii multinaționale precum ABN AMRO Bank, Avon Cosmetics, Millennium Bank, ori Credit Europe. Ramonei îi place diversitatea și îi place să construiască. Ia un proiect de undeva de la începuturi și îl crește până când simte ca nu mai e necesară contribuția ei acolo. Toate construcțiile ei sunt în jurul oamenilor. Un proiect care a pornit tot de la zero și la care lucrează acum împreună cu soțul ei este organizarea de evenimente sportive prin Sport Management Events.
Venim în lume bine, cât de cât, dar din motive mai mult sau mai puțin închipuite, ne găsește vârsta adultă în postura de păpuși stricate, unele fără cap, altele fără inimă ori cu sufletul zdrențe. Unii dintre noi ne mai peticim prin cabinete de terapeuți, ori căutăm serviciile lustragiilor de emoții și sentimente, sperând că un polish o să ne facă să ne simțim din nou vii și curați. Ramona Smereciuc scrie pentru păpușile stricate din noi. Nu pot să vă povestesc ce am găsit în versul și verbul ei fără a dezvălui ce soi de păpușă sunt, mai ales că această carte nu e despre mine, ci despre ea. Pot în schimb să v-o recomand știind sigur că fiecare dintre voi va găsi aici cel puțin o oglindă.
Adi Hădean

Poezia Ramonei este – ca să o citez – fisura prin care îi faci loc luminii, pentru a înțelege că noi, oamenii, ne putem croi drum către orice paradis. Paradisul ei este o succesiune de emoții, de gânduri neduse la capăt, de perspective care te invită să o cauți printre cuvinte și să o înțelegi. Scrie din ambele posturi – feminină și masculină – arătându-ne că nu trebuie să credem ceea ce ni se spune, ci ceea ce simțim. Jocul versurilor ei este unul multi-senzorial, în care ești, pe rând, intensitatea verdelui cu care poți compune orice poveste îți dorești, atingerea lutului modelat de iubire, savoarea vinului neînvechit, tunetul valurilor mării al cărei mesaj rămâne adesea nedeslușit, parfumul lui „suntem”. Imperfect este o poveste de iubire de sine, de viață, de iubire romantică și de creștere. Actuală („iubitul meu din vremi de pandemie”), atractivă, provocatoare, poezia Ramonei este o opțiune altfel de dezvoltare personală, dar și o sursă de inspirație pentru toți cei care își doresc conexiuni mai profunde, dar în același timp libere. Data viitoare când te întreabă aplicația Bumble „Need a strong opener?” – alege un vers de-al Ramonei, îmi vei mulțumi.
Raluca Kișescu,
autor Povestea Unicornului care a alergat de la birou la Rio
Nr. pagini: 74
An apariție: 2021
Format: 205 x 130 x 4
Ediție: Necartonată
Cod: LIB978-606-029-476-4
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

Nu există alte cărți ale aceluiași autor.
Alte cărți din domenii similare
(
Poezie):
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!