Insula urâților
CategorieNoutăți

distribuie   

Într-o lume în care Frumosul a devenit normă a perfecțiunii și omul a tins către ambele, urâtul devenise un viciu, o formă a decadenței și a disoluției morale și mentale. Până când estetica urâtului a repus în drepturi formele imperfecțiunii și, odată cu ele, urâtul și valențele sale artistice. Același lucru îl face și frumoasa carte „Insula urâților” adresată copiilor și scrisă cu o delicatețe admirabilă, cu o imaginație fecundă și un limbaj încărcat de poezie de către minunata G.C. Kelis.
Cartea este plină de peripeții care mai de care mai îngrozitoare, dar și mai fascinante prin care trece micul Artes, băiatul cu fața mutilată de ghearele unei pisici, în încercarea lui de a salva copiii așa-zis urâți, prizonierii unei samavolnice regine Trufia, de pe Insula Urâților. Ajutat de Libelulă, prietenul firav și neînsemnat, dar loial și inventiv din basmele românilor, Artes, cu un nume neechivoc ca semnificație în acest război pentru dreptate, lumină, înțelegere și iubire, preia funcțiile artei în această confruntare între bine și rău.
Copiilor le sunt deschise nenumărate porți în această carte-ghid către frumos, prietenie și spirit de sacrificiu tocmai de acest băiat, Artes, care poartă pe chip o cicatrice. Numai că în loc să-l sluțească, cicatricea scânteiază ca o flacără vie uneori în afară, de cele mai multe ori înăuntru, transformându-l pe Artes în cel mai frumos și mai curat dintre toți copiii lumii, cel care va aduce, ca și arta, lumina și blândețea, înțelepciunea și cunoașterea pentru fiecare – adevărata Frumusețe care nu piere niciodată, ci sporește și se adâncește pe măsură ce copiii vor crește. O carte minunată pentru toate vârstele, un îndemn plin de poezie către idealurile umaniste ale tuturor epocilor – frumusețe, adevăr și dreptate.

Conf. univ. dr. Aloisia Sorop
An apariție: 2023
Ediție: Necartonată
Format: 205 x 130 x 11 mm
Nr. pagini: 132
Vârstă: +10 ani
Cod: LIB978-606-029-684-3
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

Nu există alte cărți ale aceluiași autor.
Alte cărți din domenii similare
(
Literatură Română):
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!