ggg
Aurelia-Stoie-Marginean-Volumul-1-Marea-la-2Mai-si-Vama-Veche-COPERTA-843x1024
Marea la 2 Mai și Vama Veche. Vol.1
Acuarelă

distribuie   

Marea la 2 Mai și Vama Veche. Vol.1
Acuarelă

distribuie   

Toată tinerețea mea, decum ajungeam pe plajă din 2 Mai, în zona Cherhana – Micul Golf de astăzi – începeam să caut cu privirea figura atât de familiară – și nelipsită – a doamnei care își purta cu greu pe umăr sacoșă cu blocul de desen, care se așeza pe un mal de apă sau pe faleză înalta, înconjurată de pensule și vopseluri, pentru a așterne pe colile albe minunatele peisaje și culori ale marii. Și pentru a visa cu spiritul sau poetic.
Cea care avea să devină prietenă mea Reli a fost și rămâne cronicarul în imagini – în acuarelă și desen – a acelui 2 Mai de altădată, micul sat de pescari care seamănă din ce în ce mai puțîn cu cel de astăzi. La încheierea fiecărui sejur, Reli organiza un mic vernisaj, în curtea gazdei la care locuia, insirand pe frânghii, cu cârligele de rufe, toate lucrările sale limpezi și luminoase.
Într-o bună dimineață – foarte devreme – a venit până la casă gazdei mele, m-a trezit din somn, m-a pus să matur prispă și a înșirat pe jos, pe bătătură de pământ, toate acuarelele pictate în anul acela. La picioare ni s-a așternut un minunat mozaic de culoare. Mi-a zis: “Anul acesta nu am putut face vernisaj. Asta e vernisajul meu”. Mi-am trezit copiii că să vadă și ei, iar amintirea acelor frumuseți a rămas de neșters.
Astăzi, în fiecare dimineață, cum deschid ochii, mă regăsesc pe nisipul din 2 Mai , pășind cu gândul prin acuarelele lui Reli, care îmi împodobesc peretele din dormitor. Lucrez la birou sub pânzele bărcilor pictate de ea la malul marii. E o permanentă amintire de vara, de frumusețe, de lumina și de nepieritoare prietenie! - Anca Filoteanu, București 2019
Nr. pagini: 134
Limba: Bilingvă. Română-engleză
An apariție: 2019
Format: 240 x 200 x 18 mm
Ediție: Necartonată
Cod: LIB978-606-029-081-0
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

Alte cărți din domenii similare
(
Artă și Fotografie):
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!