ggg
Ana-Maria-Balas-Nuduri-pe-hartie-642x1024
Nuduri pe hârtie
În colecțiaColecția Fly

distribuie   

Nuduri pe hârtie
Domeniu Poezie
În colecțiaColecția Fly

distribuie   

În Nuduri pe hârtie am încercat să dezbrac „sinele” de toate învelişurile şi să-l fac să se aştearnă în poezie, aşa cum este el, imperfect. Disocierea este într-o oarecare măsură opusul mindfulness-ului. Într-o viziune simplificată, atunci când nu suntem conştienți de noi, de corpul nostru, de pattern-urile noastre, toţi avem diferite grade de disociere, ceea ce e normal. Atunci când trăim o traumă sau suntem martori la ea, disocierea ajunge să fie mai mare. Uneori, nici nu suntem conştienți de ceea ce face „pilotul automat” din noi sau de mecanismele noastre de „coping” învăţate de mici copii, pe care le reproducem inconştient în viaţa de adult.  Şi nici nu suntem conştienţi că disociem sau că nu ne simţim sau ne negăm emoţiile. Poezia e o parte din călătoria mea de conştientizare şi vindecare.
De ce să citeşti poezia mea? Poate pur şi simplu fiindcă îţi place poezia, poate pentru că te inspiră, poate te face să te cauţi. Dacă şi un singur rând din versurile mele te face să cobori în tine şi să te întrebi ceva despre tine, înseamnă că a făcut deja mai mult decât şi-a propus autorul ei.
De profesie programator, a debutat în 2008 cu volumul de proză scurtă Replay la viaţă, Editura Lumen, Iaşi. A apărut în două antologii de poeţi nemţeni: Scriitori din Neamț, Ed Editura Răzeşu, 2012 şi Poeţi nemţeni – antologie îngrijită de Emil Bucureşteanu, Ed Timpul, 2008, precum şi într-un audio-book de poezie îngrijit de Liga Scriitorilor Români, 2008. În perioada 2007-2011 a fost redactor şi editor la revistele on-line ale Asociaţiei Române pentru Patrimoniu.
Nr. pagini: 144
An apariție: 2020
Ediție: Necartonată
Format: 205 x 130 x 12 mm
Cod: LIB978-606-029-327-9
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

0.0
0.0/5
Alte cărți din domenii similare
(
Poezie):
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!