ggg
Optimizarea-proceselor-informationale-722x1024
Optimizarea proceselor informaționale

distribuie   

Cartea reprezintă o încercare de unificare a unor metode specifice Statisticii Matematice, Cercetărilor Operaţionale şi Teoriei Informaţiei în scopul modelării şi analizei fenomenelor din sfera tehnicii, cu un grad înalt de complexitate. Sunt descrise noţiunile şi rezultatele cele mai semnificative privind capitole speciale ale cercetării operaţionale şi statisticii matematice, respectiv, programarea matematică convexă, programarea dinamică, programarea stochastică, teoria deciziilor statistice, analiza bayesiană şi predicţia statistică. În multe probleme de decizie, în special de natură tehnică, factorul de decizie este confruntat cu existenţa mai multor criterii de eficienţă. Modelarea matematică a unor asemenea fenomene, definirea unor concepte logic consistente şi căutarea metodelor cele mai potrivite pentru obţinerea unor decizii acceptabile practic constituie esenţa aşa-numitei programări matematice cu mai multe obiective. Dintre metodele cele mai eficiente abordate în studiul evoluţiei unor procese care urmăresc determinarea optimului unor funcţii obiectiv cu dezvoltare progresivă, cele incluse în studiul de faţă sunt metodele de căutare numerică a optimului şi metoda simplex.
S-a născut la Constanța, pe 26 iulie 1970. După finalizarea Liceului Pedagogic din Constanța a urmat stagiul militar la București, în perioada Revoluției din 1989, apoi a fost încadrat la U.M. 02049 de Marină.
Prima facultate pe care a urmat-o a fost cea de INGINERIE, în cadrul Universității ,,Ovidius” din Constanța, cu specializarea Utilaje și Instalații Portuare, absolvită în 1999.
Doi ani mai târziu, în 2001, a absolvit cea de-a doua facultate, MATEMATICĂ – FIZICĂ, tot în cadrul Universității Ovidius din Constanța, urmând câte doi ani de studiu într-unul. În anul 2001 s-a stabilit la Brașov, împreună cu soția sa, Lavinia-Nicoleta.
Din ianuarie 2002 a predat, la Brașov, Matematică și Fizică la mai multe Colegii: Auto, Construcții, LSN, CFR și Pedagogic. În anul 2004 a obținut diploma de Master în PROBABILITĂȚI ȘI STATISTICĂ MATEMATICĂ la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității Transilvania din Brașov.
Cu o dorință extraordinară de perfecționare și cunoaștere a demarat activitatea de cercetare în FIZICĂ ATOMICĂ ȘI NUCLEARĂ la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” Măgurele, al Universității București, obținând titlul de DOCTOR ÎN FIZICĂ, în anul 2009.
După 2010 a început colaborarea cu Universitatea Transilvania din Brașov, unde a predat la FACULTATEA DE INGINERIE ELECTRICĂ ȘI ȘTIINȚA CALCULATOARELOR.
Tot în cadrul Universității Transilvania a continuat activitatea de cercetare și a obținut cel de-al doilea titlu de DOCTOR în CALCULATOARE ȘI TEHNOLOGIA INFORMAȚIEI, de această dată MAGNA CUM LAUDE, pentru teza CERCETĂRI PRIVIND MODALITĂȚI DE ECHILIBRARE ȘI OPTIMIZARE A TRANSFERULUI INFORMAȚIONAL. Între 2010 și 2013 a fost colaborator la SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE – RADIO Tîrgu MUREȘ – subredacția ANTENA BRAȘOVULUI, unde, pe lângă activitatea jurnalistică, a avut o contribuție deosebită la inițierea și dezvoltarea Centrului Național Multimedia, un proiect derulat împreună cu Universitatea Transilvania. Valentin Eugen Ghișa s-a stins din viață pe 13 Aprilie 2019, la vârsta de 48 de ani.
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

0.0
0.0/5
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!