ggg
Martina-Popescu-Pledoaria-mea-pentru-poezie-coperta-649x1024
Pledoaria mea pentru poezie
În colecțiaColecția Fly

distribuie   

Pledoaria mea pentru poezie
Domeniu Poezie
În colecțiaColecția Fly

distribuie   

Dacă poezia ar avea gust, aș spune că pentru mine ea are gust de miere și de migdale proaspăt culese din Grădina Aducerilor Aminte a viselor și a visurilor uitate de sine... Dar ea are atâtea arome și parfumuri, atâtea mărgăritare înșirate pe drumurile autocunoașterii și atâtea zile și nopți de povești derulate pe fotografiile sufletului pierdut în vâltoarea prezentului…
Să te întâlnești cu poezia și să guști din ea… canibalism al setei de Absolut? Tot ce e posibil. Poezia e fără început și fără sfârșit, e un ,,proiect în desfășurare”, după cum spunea o iubită profesoară, doamna Alina Burlacu, cea care mi-a citit și comentat poeziile. Poezia e ,,domnișoara melancolie”, în opinia domnului Dan Petrușcă, stimabil cadru didactic, ea e tot ce m-a învățat doamna profesoara Laura Gavriliu, onorabil mentor și îndrăgit sprijin, este exuberanță și veselie, așa cum e doamna profesoară Bianca Balaban, e grație și rafinament precum doamna profesoară Florentina Neculau… poezia e toate acestea și multe altele, e tot ce poate încăpea în sufletul Lumii, în armonie cu întreg Cosmosul. Iubiți cititori, vă rog, citiți! Citiți ca să vă găsiți în nemurire și să vă regăsiți în devenire!

Martina-Maria Popescu
Născută pe 22 februarie, anul 2000, pasionată de citit și de scris, iubitoare de animale și de artă în genere. Sensibilă, deschisă și determinată în atingerea idealurilor sale, viitoare studentă la Facultatea de Litere din București și absolventă a Colegiului Național ,,Gheorghe Vrânceanu” Bacău și a Școlii Gimnaziale nr.10 Bacău, cu mari aspirații pentru viitor.
Debutantă la 30 mai 2019 în ziarul de cultură ,,Ateneu” cu poeziile ,,Pledoaria mea pentru poezie” și ,,Cine sunt eu?”.
Hotărâtă, atașată de cei dragi și devotată, iubitoare de senzații tari și de proiecte, de spontaneitate și cu o imaginație susținută de sufletul cald, se declară sortită pieirii în societatea contemporană, dar în plină devenire în lumea creației, unde se poate desfășura plenar și cu splendoare.
Nr. pagini: 80
An apariție: 2019
Ediție: Necartonată
Format: 210 x 130 x 6 mm
Cod: LIB978-606-029-101-5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

Nu există alte cărți ale aceluiași autor.
Alte cărți din domenii similare
(
Poezie):
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!