ggg
coperta-Pubis-633x1024
Pubis. Invincibila cetate

distribuie   

Pubis. Invincibila cetate

distribuie   

„Pubis” este un „kleine bildungsroman” al evoluției personajului-narator, devenit Pip prin grația Estellei de la naștere până la sfârșitul adolescenței, timp în care încearcă să-și descopere propria sexualitate, sexualitatea în general, precum și jaloanele pe care destinul i le pune în față. Credem că nu există persoană care, începând de la o vârstă mai fragedă sau nu tocmai, să nu se fi privit în oglindă sau să-și fi investigat propriul trup cu maximă curiozitate. Uneori, copiii fac lucruri care oamenilor mari li se par îngrozitor de indecente, dar uită că, la rândul lor, au fost odată copii și n-au purtat dintotdeauna masca de acum. În ciuda anturajului, personajul evoluează frumos cu ajutorul sportului care îl salvează de la un destin tragic. În acest miniroman, apare un personaj inedit, câinele Demon, care reprezintă o adevărată materializare sufletească și un alter ego al personajului narator. Persoană a două folosită pe tot parcursul textului construiește o relație de apropiere între cititor și narator.
Autorul s-a născut în Ploieşti, n. 01.04.1961 – d. 23.12.2016. Absolvă Liceul I.L. Caragiale în 1979 şi timp de trei ani a urmat Facultatea de Metalurgie din Bucureşti, după care renunţă din cauze personale. În anii următori practică diverse meserii lucrative, precum instalator, zugrav, zidar, ospătar, decorator, este driver la hipodromul din Ploieşti şi, imediat după Revoluţie, devine student la Facultatea de Filologie-Jurnalistică a Universităţii Hyperion. Are un master în mass-media şi comunicare, la aceeaşi universitate.
În anul 1991 este laureat al concursului „Panait Istrati”, iniţiat de Radio România Cultural şi Radio France International, apoi colaborator al TVR 2, ca traducător al serialului „Cartea naturii” şi al filmelor de desene animate de scurt şi lung metraj.
Nr. pagini: 148
An apariție: 2018
Ediție: Necartonată
Format: 210 x 130 mm
Cod: LIB978-606-8953-63-2
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

0.0
0.0/5
Alte cărți din domenii similare
(
Literatură Română):
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!