ggg
coperta-Serendipity-714x1024
Serendipity
Despre România, Europa și lume

distribuie   

Serendipity
Despre România, Europa și lume

distribuie   

„Eseurile Iulia Badea-Guéritée provoacă 'accidente fericite' (definiţia însăşi a 'serendipităţii') de reflecţie. Fie că e vorba de asocieri neobişnuite de idei, de optică pariziană asupra Bucureştiului sau de cea dâmboviţeană asupra Parisului şi Europei, multiculturalitatea Iuliei oferă perspective noi asupra vechilor frământări româneşti şi reprezintă o sursă de inspiraţie pentru toţi cei preocupaţi de viitorul României şi al Europei, al lumii".
Sandra Pralong, politolog, autor

„O cunosc pe Iulia datorită unui moment de serendipitate şi sunt recunoscător pentru acest fericit accident. Numai cine nu şi-a cunoscut unii din cei mai buni prieteni aşa nu poate aprecia acest fenomen. Serendipitate înseamnă pentru mine bucuria de a trăi: nu te poţi bucura de viaţă, de ideea de a fi viu, dacă nu laşi uşa personală larg deschisă întâmplării. Numai din accident în accident descoperim că dincolo de planurile noastre există un plan superior: viaţa, în toată complexitatea ei, care merită îmbrăţişată".
Radu Magdin, analist politic
S-a născut la Tîrgu Mureş, în 1972, şi, după ce a făcut parte din prima promoţie a Facultăţii de Litere a Universităţii “Transilvania”, din Braşov, a început studii de drept. Debutul în presă a intervenit foarte repede, în 1992, la Gazeta de Transilvania şi apoi la Transilvania Expres Braşov. În prezent locuieşte la Paris, unde lucrează ca jurnalist pentru Courrier International, L’Express şi Voxeurop.eu, participă la mai multe emisiuni tv şi trimite articole şi reportaje pentru Dilema Veche, Adevărul, Qmagazine, Contrafort, Historia, Catchy.ro, My Cult Events, Foreign Policy România etc. Aceasta este prima sa carte, însă Iulia Badea-Guéritée a mai fost prezentă cu capitole în antologiile dedicate presei de editura Tritonic şi alcătuite de profesorul universitar Ilie Rad (UBB Cluj): “Obiectivitatea în jurnalism, Jurnalismul tradiţional şi New Media, Industria media şi învăţământul jurnalistic.”
Nr. pagini: 518
An apariție: 2015
Ediție: Necartonată
Format: 220 x 160 mm
Cod: LIB978-606-93827-6-9
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Alte cărți din domenii similare
(
Publicistică):
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!