ggg
Andreea-Lichi-Suflet-de-portelan-coperta-640x1024
Suflet de porțelan

distribuie   

„Aș vrea să iau fiecare cuvânt din acest jurnal și să-l transform într-un dans.
Aș vrea să cred că oamenii se vor schimba pe ei și tot ce-i înconjoară.
Aș vrea să citiți și să strigați de bucurie: Andreea trăiește!
Aș vrea ca de acum să vă gândiți de două ori înainte de a pronunța numele Andreea... Eu, cu siguranță, o voi face.
Aș vrea să știți faptul ca ziua de 27 martie reprezintă Ziua Mondială a Teatrului.
Aș vrea să țineți minte că Teatrul reprezintă Celebrarea Vieții!
Aș vrea să știți că 27 martie este ziua în care noi, oamenii, ar trebui să celebrăm Viața.
Aș vrea să știi, Andreea, că abia acum, citindu-ți mărturisirile, învăț din nou să trăiesc.
Aș vrea să fim împreună pe 27 martie, celebrând Teatrul și Viața.
Citiți, înțelegeți, iubiți, iertați!
Trăiți.”
Eliza Noemi Judeu, actriță

„Am parcurs această dramă, drama unei vieți prea fragile, cu gândul că suntem cu toții atât de mici și de neînsemnați în fața morții. Am parcurs capitolele acestei cărți, descoperind atât de multe realități dureroase. Dar ce binecuvântare, ce minune în părinții Andreei! Cât sacrificiu, câtă iubire, durere, umilință, putere, câtă speranță! Un copil, un suflet, o clipă de rătăcire, un destin cu final nedorit. Dacă vrei, poți aduce fericirea în viața ta, iar dorințele pot deveni realitate! - asta spune Andreeea la finalul cărții sale. Citiți, merită!”
Luminița Anghel, artist

„O carte extraordinară. O carte pe care o citești ținându-ți respirația. Nu îți vine să crezi că ce citești e realitatea de lângă tine, o realitate pe care ai fi putut să o trăiești chiar tu. O carte scrisă în limbaj de adolescent, pe înțelesul tuturor, repede, pe nerăsuflate, cu multe întâmplări pe care oamenii refuză să le vadă.
O carte pe care o recomand a fi citită și dezbătută de către copiii din clasa a XI-a, cu voce tare, în grup, la școală, sub îndrumarea dirigintelui, ca să poată înțelege ce înseamnă teribilismul, cât de prudent trebuie să fii când dai examenul de conducere, ce consecințe dureroase pot avea loc din cauza unei clipe de neatenție sau a unei decizii greșite.
O carte pe care o recomand părinților pentru a putea înțelege mai bine limbajul, zbuciumul din sufletul adolescentului, nevoile acestuia și gândurile interioare. O carte pe care o recomand medicilor și personalului medical, atât celor care empatizează cu pacientul, cât și celor care se țin mai retrași. O carte pe care o recomand vecinilor care judecă după aparențe.
E o carte tristă. Nu are happyend și nu știm cum se termină aventura. E o carte care va smulge o lacrimă și celui mai necredincios dintre cititori. O carte care te trezește la realitate. M-a impresionat nespus puterea supraomenească a personajului principal de a surmonta toate durerile, neplăcerile, nedreptățile, suferința sufletească, chinul părinților și marginalizarea și... toate cele pe care autoarea nu le-a spus aici.
O carte care ar trebui să fie nu doar un îndemn, așa cum spune autoarea la final, ci o materie de studiu pentru orice adolescent/ă și părinte de adolescent/ă. O uimitoare carte despre CURAJ. Curajul de a te naște din nou, altfel decât ai crezut că te poti naște.”
Monica Davidescu, actriță
„O poveste impresionantă despre putere și dragoste de viață, captivantă și emoționantă de la început până la sfârșit. Andreea ne învață cum să ne ridicăm atunci când suntem la pământ, ne învață cum să vedem culoare în toate lucrurile care par negre, ne face să căutăm și să găsim bucurie în viețile noastre. O carte scrisă cu sufletul, o carte pe care o recomand tuturor.”
Camelia Potec, campioană olimpică la înot

„Am pătruns și am trăit pe deplin în lumea simțămintelor, trăirilor, suferințelor, durerilor și tuturor stărilor pe care le-ai exprimat. Prin atitudinea și personalitatea ta dai oamenilor aflați în situații asemănătoare, și nu numai, multă încredere, putere de mobilizare, optimism și speranță pentru a face față avalanșei de griji, emoțiilor negative, suferințelor cu care se confruntă zi de zi, redescoperind adevăratul sens al scurtei noastre existențe pe acest pământ.”
Mărioara Popa, fondator și președinte la Centrul Daniel

„Mulțumim pentru acest periplu de emoții și trăiri intense! Ești un OM MARE cu un suflet de porțelan care, deși s-a spart, reușești să aduni bucățile și să le lipești cu mare curaj, perseverență și creativitate. Cartea ta reprezintă un mesaj puternic din suflet pentru suflete, prin care împrăștii speranță și trezești conștiința în inimile triste.”
Marinela Rață, conf. univ. dr.

„Este un debut literar ce parcurge cu măiestrie o poveste adevărată, dură si tristă, dar cu un final care te face să apreciezi viața, speranța și dorința de a depăși obstacole. Autoarea transmite un mesaj de încredere în puterea de a lupta cu neputința, frustrarea și multiplele încercări ce pot să apară. Frumosul, sensibilitatea și dragostea celor din jur pun aripi în loc de picioare și deschid nenumărate poteci care să fie explorate, parcurse și dezvoltate în viitoare scrieri la fel de reușite!”
Gabriela Achihăi, președinte FSC

„Sfârșitul ce obligă la identificarea punctului de început al căutării… Acesta este terenul în care, odată ce a fost aruncată, mingea destinului eroinei se rostogolește haotic pentru o vreme. Singura forță ce o poate dirija este cea lăuntrică, însăilată din ezitare și revoltă, din adaptare și atitudine profund interogativă, poate, cel mai adesea, din stări extreme. Însă noblețea simțirii pune în umbră efemerul ,,normalității”, dând impresia pătrunderii pe un culoar ascensional salvator.”
Ana Maria Egarmin, prof., inspector școlar general adjunct
Nr. pagini: 308
Format: 205 x 130 mm
Ediție: Necartonată
An apariție: 2020
Cod: LIB978-606-029-278-4
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

Nu există alte cărți ale aceluiași autor.
Alte cărți din domenii similare
(
Biografii și memorii, Literatură Română):
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!