ggg
coperta-Tristetea-care-apune-25septembrie2018-636x1024
Tristețea care apune
În colecțiaColecția Fly

distribuie   

Tristețea care apune
Domeniu Poezie
În colecțiaColecția Fly

distribuie   

Studiul inimii omenești, cu cât crezi că îl aprofundezi, cu atât constați că rămâne o taină. Există în viețile unora dintre noi momente în care fericirea și încrederea ating apogeul; apoi tot atât de repede se destramă într-un fum și ne surprind coborând pe drumul tristeții, al suferinței.
Inima, care până atunci cunoscuse numai iubire, este cuprinsă de suferință, de disperare și atunci, în singurătate, sentimentele prind forma cuvintelor, a cuvintelor puse în vers.
Autoarea are o sensibilitate înnăscută sau o atenție mai mare și mai profundă, iar prin simplitatea aparentă a versurilor pătrunde adânc în su etul cititorului. Când totul în jurul tău e armonie – te învăluie boarea vântului și te încântă șopotul gârlei și glasul frunzelor – te simți în deplină siguranță datorită dragostei cu care te înconjoară ai tăi și cei dragi ție. („A mea mamă”, „Tata”, „Satul meu”, „Scrisoare către bunicul”, „Satul în orit”)
Dragostea îmbracă forme diferite și treptat te vezi trecând de la iubirea inocentă pentru părinți la iubirea „ acără” și la maturizarea bruscă.(„Oglinda”)
Atunci când îl întâlnești pe prințul viselor, poți trece într-o clipă de pe culmile visării în lanțurile unei iubiri uneori dureroase. („Trădarea”, „Melancolie”, „Gustul amar”) Dar viața schimbă copilul de azi și mâine aduce suferința omului mare. („Su ete rătăcite”, „Spiridușul și brăduțul”)
Dar dincolo de toate tristețile, apare drumul spre lumină „…drumul cel drept și bun…, l-am găsit lângă o rază de soare ”, iar „Inima a început tare să bată / Pe cărarea plină cu ori….”.
Autoarea este o femeie foarte tânără și viața e abia la început… („Su et curat”) În viața unei femei, cea mai gingașă formă de iubire este aceea de mamă. Dar și aici viața te poate răni. („Poezia copilului nenăscut”)
Cu sensibilitatea și delicatețea ei, sunt sigură că va trăi cu intensitate maximă tot ceea ce viața îi aduce în dar.
O voi caracteriza pe autoare parafrazând-o pe Ileana Vulpescu: „La un om totul trebuie să e frumos, de la haine până la su et”, așezând cuvintele altfel: La un om totul trebuie să e frumos, de la su et la haine.
Vă invit într-un alt fel de lume.
Când generația scrie SMS-uri, IOANA scrie VERSURI!
O lume în care Ioana creează IMAGINI când generația postează pe FACEBOOK.
Așezați-vă comod în fotoliu,
Luați-vă o ceașcă cu ce doriți…
Deschide-ți lumea viselor…!
Și nu încetați să visați niciodată!

Conf. univ. dr. Anda Nedelcu-Ienei
Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad
n. pe 11 ianuarie 1984, în Pucioasa, județul Dâmbovița, crescută până la vârsta de 10 ani în satul Dealu-Frumos, comuna Pietroșița, an în care am început să scriu. Am urmat liceul Spiru Haret din Târgoviște, clasa profil Uman. Am absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice Relaţii Intenaţionale Drept Uman – Padova – Italia.
Nr. pagini: 112
An apariție: 2018
Ediție: Necartonată
Format: 210 x 130 mm
Cod: LIB978-606-8953-24-3
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

0.0
0.0/5
Alte cărți din domenii similare
(
Poezie):
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!