ggg
coperta-Vendeta-Vanitati
Vendeta vanității
În colecțiaColecția Fly

distribuie   

Vendeta vanității
Domeniu Poezie
În colecțiaColecția Fly

distribuie   

Volumul de poezii semnat de Vladislav Palamarciuc, „Vendeta Vanității”, o selecție de 100 de poeme, este cartea de debut a autorului. Vladislav Palamarciuc încă din timpul studiilor a dovedit interes pentru seminarele de Scriere Creatoare și a contribuit, în anul terminal, la publicarea unui volum colectiv de proză și versuri în limba engleză. Deși este structurată în trei capitole – Poezii alese, Romanțe și Postmodernism romantic – o majoritate covârșitoare de versuri sunt poezii de dragoste împlinită sau înșelată. Poetul își exprimă neputința și durerea provocată de plecarea iubitei. Tema iubirii este adesea împletită cu cea a morții, care pare să planeze în mod obsesiv asupra universului poetic al autorului. Imaginile erotice create și discursul poetic sunt mai degrabă expresioniste – uneori foarte curajoase – decât romantice. Pe de altă parte, elementele și simbolurile din mitologie, dar și problemele existențiale alcătuiesc scheletul multor poezii. Acestea sunt ancorate în realitatea pe care o trăim.

— Conf. dr. Anca Bădulescu —

• • •

Volumul de debut al lui Vladislav Palamarciuc este un tour de force poetic în care autorul experimentează, cu o îndrăzneală de invidiat, cu o gamă largă de formule lirice vechi și noi. Astfel, în „Vendeta Vanității” se manifestă toată pofta de explorare creativă și intelectuală a autorului într-un vârtej uneori amețitor de stiluri și forme estetice, acest vârtej fiind îmblânzit doar de ironia subtilă care stă la baza poeticii lui Vladislav. Un volum eclectic, curajos și dezinvolt care îi deschide multe viitoare drumuri poetice acestui tânăr poet. Sunt curios dacă o să îl aleagă pe cel mai puțin parcurs.

— Lect. univ. Robert Gabriel Elekes —
n. 27 mai, 1997, Chișinău, R. Moldova. Absolvent al Facultății de Litere, Universitatea Transilvania, Brașov. Pasionat de arte, terminând Școala de Pictură din Chișinău, a început să scrie versuri, iar ulterior și-a deschis pasiunea și pentru fotografie. Lectura mereu făcea parte din viața sa, fiind profund inspirat de scriitori precum J.W. Goethe, C. Baudelaire, Lord Byron, Mihai Eminescu, Alexander Pushkin, W. Shakespeare, Oscar Wilde și alții.
Nr. pagini: 162
An apariție: 2022
Ediție: Necartonată
Format: 205 x 130 x 13 mm
Cod: LIB978-606-029-575-4
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

Nu există alte cărți ale aceluiași autor.
Alte cărți din domenii similare
(
Poezie):
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!