ggg
Italia-sub-clar-de-luna-Jennifer-Anton-coperta-text-final-657x1024
Italia sub clar de lună
O poveste adevărată despre iubirea și rezistență femeilor,
în timpul celui de-al Doilea Război Mondial
CategorieNoutăți
În colecțiaColecția Capucino

distribuie   

Italia sub clar de lună
O poveste adevărată despre iubirea și rezistență femeilor,
în timpul celui de-al Doilea Război Mondial
În colecțiaColecția Capucino

distribuie   

O promisiune îi ține departe până când al Doilea Război Mondial îi amenință să le distrugă dragostea pentru totdeauna.

Fonzaso Italia, între două războaie

Nina Argenta nu vrea viața tradițională a unei italiance din mediul rural. Fiica unei moașe cu voință puternică, ea este hotărâtă să-și definească propriul destin, însă, atunci când fratele ei emigrează în America, ea îi promite mamei sale că nu o va părăsi niciodată.

Când prietenul din copilărie, Pietro Pante, se întoarce pentru scurt timp în orașul lor de munte, pasiunea dintre ei se aprinde în timp ce Mussolini forțează tensiunile politice să crească. Așa cum romantismul lor se adâncește, Pietro trebuie să plece din nou pentru a lucra în minele de cărbune din America. Nina este sfâșiată între a merge cu el și angajamentul față de Italia și mama ei.

Pe măsură ce fasciștii lui Mussolini aruncă țara în haos și naziștii lui Hitler îi terorizează orașul, fiecare zi devine o luptă pentru a supravieți unor atrocități mai mari. Un viitor cu Pietro pare imposibil atunci când pierd contactul, iar visele Ninei despre o viață împreună sunt amenințate de ocupația nazistă și de un dușman pe care trebuie să-l înfrunte singură.

Un roman de ficțiune istorică captivant, bazat pe o poveste adevărată și evenimente reale sfâșietoare... Întinzându-se pe parcursul a două decenii, „Italia sub clar de lună” este o poveste epică, emoțională și triumfătoare despre rezistența incredibilă a unei femei în timpul implementării fascismului și prăbușirii Italiei în al Doilea Război Mondial.
Jennifer Anton este o americancă cu origini italiene născută în Joliet, Illinois, și acum locuiește între Londra și Lacul Como, Italia. O susținătoare a drepturilor și egalității femeilor, Jennifer Anton speră să salveze poveștile femeilor din istorie, începând cu familia ei italiană.

În 2006, după nașterea fiicei sale, Jennifer a suferit o cardiomiopatie post-partum care i-a pus viața în pericol, iar la scurt timp după aceea, bunica ei italiancă a murit. Acest an tumultuos i-a întărit dorința de a surprinde poveștile strămoșilor ei italieni.

„Italia sub clar de lună” este primul ei roman, bazat pe viața bunicii sale italiene și ale străbunicilor din timpul ascensiunii fascismului și al celui de-al Doilea Război Mondial.
Nu m-am putut despărți de acest roman italienesc atât de frumos scris, despre femeile care țin femeile împreună în ciuda tuturor necazurilor din timpul conducerii despotice a lui Mussolini. Vă va face să lăcrimați… recomand cu toată căldura această carte epică.
Angela Petch, autor bestselling al „The Tuscan Girl”

„Italia sub clar de lună” este o poveste emoționantă și elocventă despre alegerea dragostei în vreme de război, despre alegerea curajului în vremuri dificile și despre speranță în ciuda pierderilor de neînlocuit. Tributul emoționant, dar plin de măiestrie al lui Anton pentru femeile din familia ei nu este doar un adaos important la literatura experiențelor trăite în război, ci ne prezintă aceste femei puternice, curajoase, ce triumfă în ciuda tuturor nenorocirilor.
Indie MCDOWELL. fondator și director al Atsede Clinic, secretar al Global Alliance of Independent Midwives

Anton a adus la viață istoria și importanța rolului moașei italience de la țară și le arată oamenilor cum aceste femei au adus copii pe lume în Italia anilor 1920 și 1930, în ciuda dificultăților și presiunilor intense.
Gaetano MANFREDA, șeful Departamentului Didactic, Departamentul pentru sănătatea mamei și a copilului, Universitatea din Padova

O tapiserie bogată a vieții italienești în vremuri tulburi ale istoriei, explorând iubirea, pierderea și sacrificiul, prin viața unei familii de femei remarcabile.
Debbie RIX, autor bestselling al „The Italian Girls”
Nr. pagini: 396
An apariție: 2022
Format: 220 x 140 x 25 mm
Traducător: Luciana Dănilă
Ediție: Necartonată
Cod: LIB978-606-029-500-6
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

Nu există alte cărți ale aceluiași autor.
Alte cărți din domenii similare
(
Literatură Română, Istorie și politică):
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!