Lewis-Carroll

Lewis Carroll

Autori Creator(i)

Autori Creator(i)

Lewis Carroll

BIOGRAFIE

Lewis Carroll (pseudonimul lui Charles Lutwidge Dodgson; n. 27 ianuarie 1832, Daresbury⁠(d), Halton, Anglia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei – d. 14 ianuarie 1898, The Chestnuts⁠(d), Anglia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei) a fost un prozator, matematician, logician, cleric și fotograf englez.

Biografie:
Charles Lutwidge Dogdson s-a născut pe 27 ianuarie 1832 într-o familie cu 11 copii. Toți copiii erau stângaci și aveau probleme de vorbire. Din aceste motive, dar și pentru faptul că a crescut într-un mediu izolat, anglican și conservator, personalitatea lui Charles se va forma într-o modalitate cu totul ieșită din tipare.
Primii ani de școală i-a petrecut acasă. Încă de atunci a dovedit o inteligență deosebită: de la șapte ani putea citi o carte întreagă.
La 12 ani, a fost trimis la o școală particulară. În 1849 a intrat la Universitatea Oxford.
A murit la 14 ianuarie 1898 în Guildford.

Opera literară:
Într-o epocă victoriană în care erau la modă povestirile sentimentale, Lewis Carroll a creat o literatură pentru copii marcată de fantezie, umor absurd și satiră. Scrierile sale cele mai apreciate din acest domeniu sunt:

Alice în Țara Minunilor (Alice`s Adventures in Wonderland) (1865)
Alice în Țara Oglinzilor (Through the Looking Glass) (1872)
Opera scriitorului cuprinde și un poem, The hunting of the Snark, publicat în 1876, precum și romanul fantastic Sylvie and Bruno („Silvia și Bruno”, 1893).

Cărți

0.0
0.0/5

Evenimente

Nu a fost găsit niciun rezultat.
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!

newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!