Mircea-ANDREESCU-Romanian-Actors-by-Simion-Buia-0171-1024x684

Mircea Andreescu

Autori Creator(i)

Autori Creator(i)

Mircea Andreescu

BIOGRAFIE

Mircea Andreescu s-a născut pe 30 decembrie 1939, la Suceava. Odată cu venirea rușilor în 1945, este nevoit să se mute cu familia la Oradea unde urmează școala gimnazială și liceul. În 1955 ia ință secția română a Teatrului din Oradea, locul în care va avea primele contacte cu scena și unde vor juca actori de primă mână ai mișcării teatrelor tinere (Dan Marinescu, Cristian Tacoi etc.) sau regizori ca Radu Penciulescu, care va deveni una din piesele importante ale regiei, pedagogiei și direcției teatrale românești.
După terminarea liceului, urmează câteva cursuri de pregătire pentru Institutul de Teatru, organizate de regizorul Dan Alexandrescu, iar în 1960 susține examenul de admitere în cadrul acestuia. Face parte dintr-o promoție foarte valoroasă. I-a avut ca profesori pe A. Pop-Marțian și Octavian Cotescu, iar din grupa lui făceau parte nume ca Valeria Seciu, Mariana Mihuț, Rodica Mandache sau Ovidiu Iuliu Moldovan. În 1964, după absolvirea Institutului cu ocazia repartițiilor are parte de întâmplarea mai puțin plăcută a existenței sale în teatru și ajunge la teatrul din Brașov. În 2011 încheie colaborarea cu acest teatru, iar din actor, rămâne un simplu spectator care își plătește biletul.
Activitatea sa de-a lungul timpului a fost una foarte proli că, având nenumărate premiere și spectacoloe, participând la turnee și festivaluri și, de asemenea, obține premii pentru roluri în teatru și lm. În 2005 apare sub semnătura lui Constantin Paraschivescu cartea La porțile cțiunii cu Mircea Andreescu. A colaborat cu Teatrul Odeon, Teatrul Mic, Teatrul Național I. L. Caragiale din București, Teatrul Nottara, Teatrul Levant al Valeriei Seciu. Departe de culisele scenei de teatru, actorul Mircea Andreescu are o familie de care este tare mândru, ind tatăl a trei băieți ce au cariere reușite, precum și bunicul a patru nepoți.

Cărți

0.0
0.0/5

Evenimente

Nu a fost găsit niciun rezultat.
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!

newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!