Tatiana-Tibuleac

Tatiana Țîbuleac

Autori Creator(i)

Autori Creator(i)

Tatiana Țîbuleac

BIOGRAFIE

Tatiana Țîbuleac (n. 15 octombrie 1978, Chișinău, RSS Moldovenească, URSS) este o scriitoare din Republica Moldova. Este originară din Chișinău și a studiat jurnalism și comunicare la Universitatea de Stat din Moldova. Prima oară a devenit cunoscută pentru rubrica „Povești adevărate” care a apărut în ziarul Flux la mijlocul anilor 1990. Din 1999 a lucrat ca reporter TV și prezentatoare de știri în cadrul PRO TV Chișinău. S-a stabilit la Paris în 2008, unde lucrează în domeniul audiovizualului.
Tatiana Țîbuleac și-a făcut debutul editorial cu Fabule moderne, iar cea de-a doua carte Vara în care mama a avut ochii verzi a apărut în 2017 la Editura Cartier, în colecția Rotonda. Ediția română a ajuns la un tiraj total de 22.500 de exemplare.
Cartea este distinsă cu Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova (2017), Premiul revistei Observator cultural și Premiul Observator Lyceum (2018). Romanul a apărut în franceză, spaniolă, norvegiană, germană și poloneză. Ediția spaniolă, apărută în 2019 la Editura Impedimenta, a câștigat Premiul European Cazino de Santiago.
Grădina de sticlă, al doilea roman al Tatianei Țîbuleac, apărut în 2018 la Editura Cartier, a fost distins cu Premiul Uniunii Europene pentru Literatură (2019),[7] fiind tradus în franceză, spaniolă, bulgară, catalană[8] și albaneză.[9] Tatiana Țîbuleac este laureată a Premiului Național al Republicii Moldova, acordat de Guvernul Maia Sandu în 2019. Sursa: Wikipedia

Cărți

0.0
0.0/5

Evenimente

Nu a fost găsit niciun rezultat.
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!

newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!