ggg
Cezara-Zamfir-Eu-cea-de-pe-locul-2-vol-2-647x1024
Eu, cea de pe locul doi. Vol.2

distribuie   

Eu, cea de pe locul doi. Vol.2

distribuie   

Unde te ascunzi când fugi de tine însuți?

Oamenii sunt o sursă vie de energie, un conglomerat de sentimente și stări, cele mai multe dintre ele fiind cele dătătoare de schimbări mai mici sau mai mari la nivelul percepției. Pe scurt, evoluăm fie că vrem, fie că nu, pe fondul experiențelor trăite, a oamenilor pe care-i întâlnim și a raționalizărilor pe care le facem pe urma celor două variabile de mai sus. De cele mai multe ori, oamenii se confruntă cu ei înșiși, căzând atât de ușor în diverse episoade de depresie sau meditație profundă menite să-i ajute să se cunoască mai bine, să se împace cu trecutul și să le dea puterea să trăiască prezentul, lăsând viitorul pe mâine. Cu toate acestea, suntem diferiți atât la nivel genetic, cât și psihic. Nu percepem lumea în același fel, de aceea doi oameni aflați în aceeași situație tind să facă alegeri diferite influențând astfel viitorul spre o altă variabilă. Lupta cu sinele este poate cea mai importantă luptă a omenirii, ea poate avea rezultate impresionante și devastatoare asupra mentalității, dar cel mai important aspect este de departe terenul psihic pe care se dezvoltă această bătălie. În această poveste este vorba despre o persoană care nu este în stare să se împace cu trecutul căci nu-l înțelege și alege să fugă de lupta interioară crezând că aceasta este soluția.

A fi pe locul doi în propria viață este o lecție dureroasă care lasă cicatrici adânci în suflet. Amalia vrea să se salveze, însă pare că totul este împotriva ei și... pierde controlul. Ceea ce urmează este o consecință tragică a ignoranței față de propriul strigăt de ajutor. «Eu, cea de pe locul doi» este o poveste despre cum se manifestă absența unei copilării normale din punct de vedere psihic, a unei iubiri menite să-i împlinească sufletul și, în definitiv, a percepției asupra contrastelor dintre bine și rău. Personajul principal se afundă în bătălii care nu au sens, cunoscând rând pe rând abandonul, obsesia și durerea mistuitoare, fără să își asume nimic cu adevărat. Toate acestea o vor duce față în față cu adevărata ei personalitate iar Amalia va avea de ales: să lupte pentru locul întâi sau să se victimizeze în continuare, lăsând pe altcineva să preia controlul.

Viața este despre alegeri. «Eu, cea de pe locul doi» este despre cum alegerile greșite pot duce un om pe culmile disperării, acolo unde salvarea poate veni doar din interior.
Sunt un simplu om creat din amănunte, detalii, clipe și litere. Sunt presărată cu zâmbete și uneori cu lacrimi, cu puțin sarcasm și cu câte o sclipire de nebunie literară, dar asemenea oricui altcuiva, am un vis ce mi-a devenit scop: vreau să-mi aștern gândurile pe hârtie, să le împărtășesc și la final de viață să închid ochii mulțumită de tot ce am făcut. Nevoia de a scrie îmi este atât binecuvântare cât și blestem.
Când scriu, mă regăsesc, mă reîntregesc cu sufletul meu avid după povești iar, când timpul îmi este inamic și nu scriu, realitatea devine acră și incoloră. Cred că poți fugi de orice pe lumea asta, mai puțin de tine însuți, de aceea atunci când scriu mă simt specială, mulțumită și fericită că am îmbrățișat această latură care nu face altceva decât să mă completeze ca om.
Nr. pagini: 310
An apariție: 2019
Format: 210 x 130 x 20 mm
Ediție: Necartonată
Cod: LIB978-606-029-156-5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

Alte cărți din domenii similare
(
Literatură Română, Romane de dragoste):
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!