Un dulău și un arici la psihoterapie de cuplu. Vol. 1
Așteptări nerealiste
CategorieNoutăți

distribuie   

Un dulău și un arici la psihoterapie de cuplu. Vol. 1
Așteptări nerealiste

distribuie   

Citită, înțeleasă și simțită din perspectiva magistratului, cartea Laurei Pănăzan mi-a conferit o nouă definiție a unui cuplu, format din trei personaje, EU, TU și RELAȚIA, dar și din liantul indispensabil al acestora, conexiunea dintre părți.
E o veritabilă pledoarie despre rolul terapiei de cuplu, despre dărâmarea miturilor și construirea unei realități adânci, compuse din spaime, furie, durere, dar și din speranță, conexiune și bucuria micilor reușite individuale și comune.
O radiografie a vulnerabilității (atât a clientului cât și a terapeutului), un proces autentic de mediere a orgoliilor, a Ego-urilor, a neputințelor, a emoțiilor și sentimentelor. Cu abilitate, blândețe, dar și cu determinare și pasiune, autoarea ne transpune în lumea poveștilor terapeutice și ne transformă în eroii relațiilor noastre de cuplu!
O carte terapeutică, cu valențe de „Tratat de Dreptul familiei”, o bibliografie pe care o recomand deopotrivă terapeuților, specialiștilor în drept și tuturor cititorilor dornici de explorare a adâncurilor unei relații.

Anamaria Cristina Hambețiu
judecător / psiholog clinician

•••

Tulburător să te găsești într-o carte cu lucruri de care nu știe nimeni… pe care nu știai nici tu cu ce ochi să le vezi… prin care nu bănuiai că se aud atâtea voci lăuntrice.
Înțelegând personajele și căutările lor, simți că te afli mai bine pe tine, reușind să nu te mai judeci. E aici un perimetru în care ești în siguranță, ca să începi să vindeci și să faci pace cu tine.

Mihaela Ungureanu
economist
În căutarea fericirii, venind cu goluri de iubire din relația cu părinții, vrem să găsim persoana care să umple și să aline dorul de a fi conectați. Cartea Laurei Pănăzan desface miturile iubirii foiță cu foiță și ne convinge că e nevoie să muncim pentru o iubire matură și hrănitoare: să coborâm în grote sufletești, să facem pace cu părți din noi uitate, să ascultăm și să povestim.
Doare ce vedem în oglinda pusă de Laura în fața noastră? Cu siguranță! Însă vocea ei de părinte bun și blând ne însoțeste pas cu pas, ne insuflă curaj să acceptăm cine suntem, să ne descoperim nevoi ascunse, să le exprimăm vulnerabil, autentic, într-o nouă formulă de iubire, cea de cuplu. Ca un doctor al inimilor, Laura are cuvintele potrivite și răbdarea de a găsi rețeta prin care cuplul devine cuib de vindecare pentru cele două suflete rănite.
Sinceritatea autoarei este incomodă, dar eliberatoare. Ea ne învață să fim și să iubim profund, asumat, într-o poveste a dulăilor și a aricilor de pretutindeni.

Elena Cazacu,
psihoterapeut


Am parcurs cartea aceasta pe nerăsuflate, într-un weekend. Citeam două pagini, lipeam trei post-it-uri. M-am bucurat să observ că limbajul specializat este transformat într-unul simplu, ușor de înțeles. Dar cel mai mult m-a atins sinceritatea Laurei. Ea se dezvăluie în mod real, autentic odată cu poveștile clienților săi. Am experimentat o călătorie emoțională profundă.
Când am ajuns la ultima pagină cartea devenise un curcubeu cu post-it-uri albastre, verzi, portocalii și roz. Cred că ăsta a fost și sentimentul final. Am simțit cartea ca pe anotimpuri. Poveștile sunt uneori cenușii, alteori dau semne că înverzesc. Câteodată mai dă un ger și se închid lăstarii. Deseori e nebunie cu caniculă. Dar la șfârșit, când se încheie ciclul unui an, îți vezi roadele muncii adunate.
Această carte mi-a deschis calea către cunoașterea relațiilor de cuplu și a modului în care putem construi legături autentice și durabile.

Elena Ghițulescu
fondator „Cititor în Pijama”, moderator al emisiunii ,,Cititor în Pijama”, Ziua de Cluj
An apariție: 2023
Ediție: Necartonată
Format: 200 x 130 x 17 mm
Nr. pagini: 234
Subiect: Terapie de cuplu și familie
Cod: LIB978-606-029-674-4
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!