ggg
Cosmin-Neidoni-Viata-la-40-de-ani-adaugita-si-revizuita-612x1024
Viața la 40 de ani
CategorieRecomandate

distribuie   

Viața la 40 de ani e cartea unei viziuni tandre asupra lumii. Prin acest filtru aperceptiv – semn al nobleței și bunătății deopotrivă – realitatea îmbracă forme ademenitoare, asperitățile vieții se îmblânzesc, imperfecțiunea umană capătă un sens pozitiv. Iubirea, suferința, singurătatea etc. devin, prin vocea caldă și empatică a lui Cosmin Neidoni, daruri ale providenței și lecții împlinitoare. Erudiția și vocația de eseist subtil și rafinat, dar mai ales sensibilitatea umană a autorului transferă frământările moderne ale spiritului într-un orizont calm, al înțelegerii și acceptării. În aceste pagini, discursul despre viață devine el însuși un discurs vital, tonic, revigorant. Nina Corcinschi

În Viața la 40 de ani, Cosmin își lasă sufletul la vedere, cu bucățica de viață ce i-a fost dăruită, convins de gândul lui Coco Chanel că nimeni nu e mai tânăr după 40 de ani, dar poate fi încă irezistibil. Succesul eseurilor sale din această carte ține nu doar de frumusețea cuvintelor, ci și de sinceritatea lor reflexivă care ne fac să fim mai aproape de propriile gânduri. Le-aș asemăna cu Scrisorile către Luciliu ale lui Seneca, prin căldura cu care ne învață să ne trăim viața. Nu știu în ce măsură va rămâne irezistibil, dar sunt convins că scrisul lui e profund terapeutic.
Cristian Muntean
Cosmin Neidoni, eseistul, înțelege că posibila criză de la mijlocul vieții este, de fapt, un prilej fericit de a te limpezi, de a valorifica ruptura produsă în inerție prin exercițiul filosofic. Soluția nu este să te lași dus de val sau să cazi în prăpastia uitării de sine, a pierderii identițății, pe care până la această vârstă se presupune că ai dobândit-o, ci să faci podul, unind senin ceea ce ai fost (uneori poate prea prins în convenții) cu ceea ce, acum, alegi să fii. Cartea lui Cosmin este o ilustrare a unui astfel de necesar exercițiu de sine pentru a face ca în urcușul vieții să ușurezi bagajul, păstrând doar lucrurile cu adevărat importante.
Laurențiu-Ciprian Tudor
Cosmin Neidonieste eseist, poet și prozator. S-a născut în 8 Martie 1975, la Timișoara. A absolvit Facultatea de Litere, Filosofie şi Istorie din cadrul Universității de Vest din Timişoara. În ultimul an de studenție a fost bursier Erasmus al Universității din Köln. A făcut studii de Politică Europeană în cadrul Şcolii Masterale Jean Monet cu o teză de absolvire despre problematica Războiului Rece. Scrie și publică în română și germană. Din 2016 este prezent în antologia de fragmente și aforisme a autorilor de limbă germană. În 2018 a prefațat un studiu de artă fotografică Territorien des Selbst al Academiei de Artă din Klagenfurt. A tradus și prefațat în limba română cartea autorului elvețian Adrian Morgenstern 199. Din 2017 este contributor al platformei jurnalistice Republica. Din anul 2020 este contributor al platformei literare citestema.ro.
A publicat volumele:
Das Schattenspiel (2004), Scrisoare către fiul meu (2014), Raport către Don Quijote (2017), Viața la 40 de ani (2017), Regatul celor mai frumoase depărtări (2018), 100 de poeme de iubire și un cântec de disperare (2019), Ca o zi de duminică, dialog epistolar în compania lui Cristian Muntean (2020), Surâsul fetelor din Dublin (2021), Despre cunoaștere și Marele Anonim în filosofia lui Lucian Blaga (2021)
Deși a scris deopotrivă poezie, proză scurtă și roman, Cosmin Neidoni este, înainte de toate, grație erudiției sale, un eseist. Publicul său îi apreciază eleganța și felul lui distins de a face promenade între idei și emoții.
C. Schiermayer

Cu fiecare pagină citită, am fost tot mai plăcut surprinsă, limbajul fiind de o cucernicie rar întâlnită, aproape ireală, însă, în același timp, mă întrebam: oare prin ce minune mi-a fost dat să ajung să-l cunosc pe acest scriitor, un adevărat gentleman contemporan!
Oana Pușcașu

N-am întâlnit bărbat mai stenic. De mai bine de un an vorbește săptămânal cu cititoarele Catchy. Este adorat pentru sinceritatea dezarmantă și pentru cugetul înalt. Scrisul lui este restaurator de încredere.
Mihaela Cârlan

(In)actualitățile durabile ale vieții capătă în eseurile lui Cosmin Neidoni o amprentă stilistică inconfundabilă.
Gabriela Enescu

Cartea aceasta mi-a amintit de un film cu Mel Gibson și Helen Hunt – Ce-și doresc femeile. Avem acum un răspuns narativ al filmului, mai profund și mai intens.
Laura Chiriacescu
Nr. pagini: 282
An apariție: 2021
Ediția: a II-a, revizuită și adăugită
Editie: Necartonata
Format: 205 x 130 x 21 mm
Cod: LIB978-606-029-512-9
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Alte cărți din domenii similare
(
Literatură Română, Biografii și memorii, Eseistică):
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!