Milton--e1665561332591

Milton G. Lehrer

Autori Creator(i)

Autori Creator(i)

Milton G. Lehrer

BIOGRAFIE

S-a născut în 1906, New York, din părinți evrei originari din România. Părinții săi se vor reîntoarce în România, iar Milton G. Lehrer îi va urma, o parte dintre studiile sale le va face în această țară. Își va continua studiile la Paris, devenind doctor în drept internațional, devine corespondent al săptămânalului parizian „La Tribune de Nations”, dar colaborează și la alte publicații. Ziarul francez la care lucra îl va trimite, în anulul 1939, în România pentru a face o anchetă cu referire la situaţia minorităţilor naţionale.
Ancheta sa avea loc în contextul în care în Occident se ducea o virulentă campanie antiromânească. Lehrer va face cunoscut opiniei publice europene faptul că realitatea nu este cea prezentată de susținuta campanie antiromânească, prezentând în acest sens o documentare amplă cu trimitere la Transilvania. Într-unul dintre pasajele documentării sale, prezentată sub forma unor articole, Lehrer se întreba retoric:
„Dacă pe lângă superioritatea numerică a elementului românesc, se are în vedere trecutul istoric al Transilvaniei, provincie autonomă timp de secole, încorporată Ungariei în 1867, putem să ne întrebăm cum este să se conceapă revizuirea Tratatului de la Trianon care nu a creat nici o nedreptate, ci dimpotrivă a reparat una”.

Cărți

Evenimente

Nu a fost găsit niciun rezultat.
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!

newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!