ggg
Peter-Hollins-Modele-Mentale-652x1024
Modele mentale
30 de instrumente de gândire ce separă mediocrul de excepțional
CategorieRecomandate
În colecțiaColecția Up

distribuie   

Modele mentale
30 de instrumente de gândire ce separă mediocrul de excepțional
În colecțiaColecția Up

distribuie   

Dacă simți că ești suprasolicitat, iar ziua de lucru trece fără a putea să termini tot ceea ce ți-ai propus, cartea lui Peter Hollins îți oferă 30 de modele mentale care să te ajute să faci ordine în propria dezordine și să fii eficient în soluționarea problemelor.

Ce este un model mental?

Este un tipar ce are rolul de a-ți atrage atenția la elementele importante ale situațiilor cu care te confrunți. Tiparul definește contextul, fondul și direcția. Capeți înțelegere chiar dacă nu ai cunoștințele sau experiența necesare, ori îți lipsește abilitatea de a lua decizii optime.
Deja avem, fiecare dintre noi, propriile modele mentale dobândite după ani de viață și de observare a modelelor repetitive din cotidian, însă în volumul de față autorul prezintă modele mentale cunoscute, dar și mai puțin cunoscute care te vor ajuta să iei decizii rapide, să vezi lucrurile mai clar și să rezolvi eficient problemele.
Modelele mentale îți oferă posibilitatea de a înțelege o situație și de a prevedea anumite rezultate pentru ceea ce se va întâmpla în viitor. Acestea mai pot fi asemănate cu ochelarii pe care ți-i pui când vrei să te concentrezi pe un detaliu anume. Nu putem învăța modele pentru fiecare scenariu posibil, dar le putem găsi pe cele aplicabile la scară largă, și utilizându-le frecvent, ne putem simplifica mecanismele alegerilor.
Peter hollinseste scriitor și cercetător în psihologie și comportamentul uman, iar de-a lungul carierei sale a ajutat zeci de oameni din toate categoriile sociale. După ce a lucrat ani de zile în cabinetul privat, și-a îndreptat atenția spre scris și spre punerea în practică a tuturor teoriilor studiate pe parcursul anilor de cercetare pentru a ajuta oamenii să-și îmbunătățească viața din interior spre exterior.
În acele momente în care nu se ocupă cu studiul condiției umane, lui Peter Hollins îi place să facă drumeții cu familia, să încerce diferite sortimente de bere artizanală și să picteze.
„Dintre toate volumele pe care le-am scris, Modele Mentale este cel care îți poate face viața mai bună. Cunoașterea și informația sunt extrem de valoroase, totuși nu sunt la fel de importante precum felul în care gândim, iar în Modele Mentale tocmai despre asta este vorba. Viața nu vine la pachet cu un ghid de întrebuințare, dar această carte îți prezintă informațiile elementare despre cum să treci prin viață luând decizii inteligente și eficiente.
P. S. Modelul meu preferat este:
Legea lui Strugeon.”
Peter hollins
Nr. pagini: 198
An apariție: 2021
Colecție: Up
Ediție: Necartonată
Format: 220 x 140 x 16
Traducător: Luciana Danilă
Cod: LIB978-606-029-419-1
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

Nu există alte cărți ale aceluiași autor.
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!