ggg
Timothy-Caulfield-Relax-Dammit-coperta-655x1024
Relax, Dammit!
Ghid de utilizare în epoca anxietății
CategorieRecomandate
În colecțiaColecția Up

distribuie   

Relax, Dammit!
Ghid de utilizare în epoca anxietății
În colecțiaColecția Up

distribuie   

Un ghid amuzant şi practic pentru a trece peste zi cu mai puţin stres şi o sănătate mai bună, de la gazda serialului de succes „A User's Guide to Cheating Death” NETFLIX.
Luăm în fiecare zi un număr ridicol de decizii - posibil chiar mii. Luăm decizii despre când să ne trezim, cum să ne spălăm pe dinţi, ce să luăm la micul dejun, cum să ne ducem copiii la şcoală, cantitatea de cafea băută şi aşa mai departe.
Să iei atât de multe decizii este greu. Poate determina analiştii de acţiuni să se descurce progresiv, mai rău, pe parcursul unei zile. Ne poate determina să luăm decizii slabe cu privire la alimentele pe care le consumăm - cu cât adunăm mai multă oboseală cerebrală, cu atât consumăm mai mult junk food - şi cu cât decizia este mai deliberată - adică cu atât mai mult trebuie să ne gândim la ea - cu atât procesul este mai obositor. Există multe forţe sociale la locul de muncă care fac ca modul de alegere să fie un proces agitat, când nu ar trebui să fie.
În Relax, Dammit!, expertul în politici de sănătate, Timothy Caulfield, ne duce printr-o zi obişnuită - de la momentul în care ne trezim până când mergem la culcare - şi arată ştiinţa care stă la baza acţiunilor şi obiceiurilor noastre. Ceea ce el dezvăluie este că luăm decizii care se bazează, într-o măsură mai mică sau mai mare, pe dezinformare. Fie că studiază utilizarea telefonului mobil, deplasarea cu bicicleta sau consumul de brânză cu lapte crud, Caulfield arată că multe dintre lucrurile pe care le credem sănătoase, sigure sau chiar mai bune, pur şi simplu, nu sunt. Cu o bază solidă în descoperirile ştiinţifice actuale şi fiabile, autorul indică o cale mai puţin stresantă - ceea ce înseamnă că ne putem permite cu toţii să ne relaxăm mult mai mult.
Înţelept, uneori controversat şi întotdeauna distractiv, Relax, Dammit! este un ghid surprinzător şi eliberator pentru viaţa modernă.
TIMOTHY CAULFIELD face parte din catedra canadiană de cercetare în drept şi politici din domeniul sănătăţii, profesor la Facultatea de Drept şi la Şcoala de Sănătate Publică şi director de cercetare al Health Law Institute de la Universitatea din Alberta. Cercetările sale interdisciplinare pe teme precum celulele stem, genetica, etica cercetării, reprezentările publice ale ştiinţei şi problemele politicii de sănătate i-au permis să publice peste 350 de articole academice. A câştigat numeroase premii academice şi de scriere şi este membru al Royal Society of Canada, al Fundaţiei Trudeau şi al Academiei Canadiene de Ştiinţe ale Sănătăţii.
„Acesta este Tim Caulfield în cel mai bun moment! El ne duce într-o plimbare plină de spirit prin activităţile unei zile, aruncând un ochi critic asupra numeroaselor decizii pe care le luăm în mod obişnuit. Ar trebui să ne facem griji cu privire la prezenţa fluorului în apa noastră, glutenului în mâncare sau atunci când strângem mâna cu străinii? Suplimentele alimentare sunt tot ceea ce pretind că sunt? Cât de des ar trebui să ne spălăm părul, să ne îmbrăţişăm prietenii sau să verificăm e-mailurile? Există întotdeauna un raport risc-beneficiu de luat în considerare şi Tim este minunat să dezgroape ştiinţa care ne spune când să ne îngrijorăm şi când să o lăsăm dracului, să ne relaxăm!”
dr. Joe Schwarcz,
Director al Biroului McGill pentru Ştiinţă şi Societate şi autor al cărţii „A Grain of Salt şi A Feast of Science”

„Timothy Caulfield, dezamăgitorul Goop, se întoarce cu un ghid zilnic informat ştiinţific pentru a trăi cu mai puţin stres şi o sănătate mai bună.”
Quill & Quire
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

Nu există alte cărți ale aceluiași autor.
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!