Teodora
Demonii Puterii
CategorieNoutăți
În colecțiaColecția Capucino

distribuie   

O sclipire de ironie se aprinde în ochii prințesei:
Niciun bărbat, ai dreptate.
Sunt miracole, prietene, pe care doar o femeie le poate face.

Constantinopol, 524 d.Hr.
A fost cea mai faimoasă actriță a Constantinopolului, acum vrea tronul.

Teodora a știut dintotdeauna că este destinată lucrurilor mărețe. Fostă actriță de cel mai de jos rang, crescută la circ și adorată de public pentru spectacolele ei goale, a reușit să fie numită patriciană și este acum concubina lui Iustinian, nepotul împăratului Iustin și cel mai puternic om al Imperiului Roman de Răsărit. Dar curtea este împotriva ei: toată lumea visează la o soție cu adevărat nobilă pentru Iustinian, cu un trecut mai puțin jenant. Și nici măcar scenariul internațional nu îi este favorabil: criza domniei lui Teodoric în Italia bulversează întreaga Mediterană și dezlănțuie în Iustinian dorința de a readuce Occidentul sub controlul Constantinopolului, chiar și printr-o căsătorie de conveniență cu o prințesă.
Dar Teodora nu s-a născut să renunțe: este nestăpânită, vicleană și nu va permite nimănui să-i ia bărbatul iubit și statutul social pe care l-a atins. Cu capul sus și alături de Iustinian, demonstează caracterul unei adevărate împărătese, trece prin revolte populare, crize diplomatice și intrigi la curte: știe când să tacă, când să vorbească și când să ia armele. Parteneriatul ei cu Iustinian devine indisolubil și le va permite ambilor să exercite puterea absolută asupra lumii. Uniți, în ciuda a tot și a tuturor.

Mariangela Galatea Vaglio ne oferă portretul unei femei unice, cu o viață extraordinară, transmițându-ne, printr-o operă foarte documentată și o proză captivantă, măreția ei.
Născută la Trieste în 1972. Licențiată în literatură clasică și doctorand în istorie antică. După o scurtă carieră academică, în 2001, a devenit profesor în școlile secundare din provincia Veneția. Profesor, jurnalist, autoare de povestiri si eseuri istorice, se ocupă de pagina de Facebook Pillole di Storia și de blogul Il nuovo mondo di Galatea.
Nr. pagini: 346
An apariție: 2023
Titlu Original: Teodora: I demoni del potere
Colecție: Capucino
Format: 220 x 140 x 25 mm
Ediție: Necartonată
Traducător: Vifor Rotar
Cod: LIB978-606-029-569-3
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

Nu există alte cărți ale aceluiași autor.
Alte cărți din domenii similare
(
Literatură Universală, Istorie și politică):
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
5.0
5.0/5
5.0
5.0/5
5.0
5.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!