Valentin-Eugen-Ghisa-685x1024

Valentin Eugen Ghișa

Autori Creator(i)

Autori Creator(i)

Valentin Eugen Ghișa

BIOGRAFIE

VALENTIN EUGEN GHIȘA s-a născut la Constanța, pe 26 iulie 1970.
După finalizarea Liceului Pedagogic din Constanța a urmat stagiul militar la București, în perioada Revoluției din 1989, apoi a fost încadrat la U.M. 02049 de Marină. Prima facultate pe care a urmat-o a fost cea de INGINERIE, în cadrul Universității ,,Ovidius” din Constanța, cu specializarea Utilaje și Instalații Portuare, absolvită în 1999. Doi ani mai târziu, în 2001, a absolvit cea de-a doua facultate, MATEMATICĂ – FIZICĂ, tot în cadrul Universității Ovidius din Constanța, urmând câte doi ani de studiu într-unul. În anul 2001 s-a stabilit la Brașov, împreună cu soția sa, Lavinia-Nicoleta.
Din ianuarie 2002 a predat, la Brașov, Matematică și Fizică la mai multe Colegii: Auto, Construcții, LSN, CFR și Pedagogic.
În anul 2004 a obținut diploma de Master în PROBABILITĂȚI ȘI STATISTICĂ MATEMATICĂ la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității Transilvania din Brașov. Cu o dorință extraordinară de perfecționare și cunoaștere a demarat activitatea de cercetarea în FIZICĂ ATOMICĂ ȘI NUCLEARĂ la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” Măgurele, al Universității București, obținând titlul de DOCTOR ÎN FIZICĂ, în anul 2009.
După 2010 a început colaborarea cu Universitatea Transilvania din Brașov, unde a predat la FACULTATEA DE INGINERIE ELECTRICĂ ȘI ȘTIINȚA CALCULATOARELOR. Tot în cadrul Universității Transilvania a continuat activitatea de cercetare și a obținut cel de-al doilea titlu de DOCTOR în CALCULATOARE ȘI TEHNOLOGIA INFORMAȚIEI, de această dată ,,MAGNA CUM LAUDE”, pentru teza ,,CERCETĂRI PRIVIND MODALITĂȚI DE ECHILIBRARE ȘI OPTIMIZARE A TRANSFERULUI INFORMAȚIONAL.”
Între 2010 și 2013 a fost colaborator la SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE – RADIO Tg. MUREȘ - subredacția ANTENA BRAȘOVULUI, unde, pe lângă activitatea jurnalistică, a avut o contribuție deosebită la inițierea și dezvoltarea Centrului Național Multimedia, un proiect derulat împreună cu Universitatea Transilvania.
Valentin Eugen Ghișa s-a stins din viață pe 13 Aprilie 2019, la vârsta de 48 de ani.

Evenimente

Nu a fost găsit niciun rezultat.
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!

newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!