Acrobații culinare
Ale mamelor curajoase în lupta cu alergiile alimentare. Rețete reinventate. Vol.2
CategorieNoutăți

distribuie   

Acrobații culinare
Ale mamelor curajoase în lupta cu alergiile alimentare. Rețete reinventate. Vol.2
Domeniu Gastronomie

distribuie   

Să fii mama unui copil care suferă de alergii alimentare severe poate fi una dintre cele mai grele provocări. Din acel moment devii brusc conștientă că un banal ingredient alimentar îi poate pune copilului tău viață în pericol, iar teamă care te cuprinde se poate transformă în timp, într-o condiționare atât de puternică, încât nu o mai poți alungă din minte nici cu ajutorul rațiunii. Siguranță copilului tău va deveni preocuparea ta zilnică și temerile obișnuite care apar în orice familie, în cazul familiei tale, vor fi multiplicate de zeci de ori.
Frustrarea ta este cu atât mai dureroasă când vezi că majoritatea cunoscuților și prietenilor tăi pot să gătească și să ia masă relaxați împreună cu cei dragi, iar tu eșți nevoită să te transformi peste noapte în cel mai experimentat chef bucătar. Și asta pentru că la masă ta nu se așează zilnic doar membrii familiei tale, dar și un musafir extrem de incomod: Alergia alimentară. Citirea etichetelor, costurile exagerate ale alimentelor sigure, provocarea zilnică de a-i oferi o hrană sănătosâ copilului tău, că să nu mai vorbim despre riscul de a face la tot pasul o greșeală atingând accidental ingredientele periculoase, reprezintă coordonatele după care se va derula viață ta zi după zi.
Fiecare gest îți va fi configurat după un plan de acțiune și după fiecare deznodământ mai trist, îți vei înalta către cer, odată cu acel capăt albastru al stiloului salvator de viață și speranța că oamenii de știință vor găși o rezolvare. Iar atunci când lucrurile se află doar sub strictă ta supraveghere, par să fie totuși ținute sub control. Dar, când copilul tău trebuie să plece la creșă, grădiniță sau la școală, te gândești în fiecare clipă că ar putea să fie complet izolat doar pentru simplul fapt că el este unul dintre cei diferiți.
Ca să nu mai vorbim câtă putere de convingere trebuie să ai sau cu ce talente organizatorice speciale trebuie să fii înzestrată că să poți planifică ce și cum să mănânce sau la ce evenimente sociale va putea participa! Mesele zilnice, serbările, petrecerile sau excursiile nu vor mai fi nici pentru ține și nici pentru copilul tău drag doar un prilej real de bucurie pentru că trebuie să te îngrijești permanent de siguranță lui. Ceea ce pare un lucru relativ simplu pentru toți ceilalți, ție îți poate răpi mult timp și îți poate consumă extrem de multă energie. După ce zile, luni și chiar ani vor mai fi trecut și vezi cum musafirul nepoftit nu a mai plecat de la voi din casă, realizezi în cele din urmă că ești mult mai puternică decât ti-ai fi imaginat și că ai descoperit resursele necesare că să înfrunți majoritatea problemelor. Astfel, într-o bună zi, tu, mama unui copil alergic, după ce te-ai perfecționat în artă acrobatiilor culinare și sociale, nu mai ești timorată si reușești chiar să experimentezi curajul.
Nr. pagini: 138
Format: 210 x 210 x 9 mm
An apariție: 2023
Cod: LIB978-606-029-635-5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
Alte cărți din domenii similare
(
Gastronomie):
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!