ggg
delicii chinezesti
Delicii chinezești
Un periplu prin opt tradiții culinare ale Chinei

distribuie   

Delicii chinezești
Un periplu prin opt tradiții culinare ale Chinei
Domeniu Gastronomie

distribuie   

China este unul dintre locurile natale ale civilizație umane. Națiunea chineză și-a constituit o splendidă cultură, printr-o îndelungată creație și o practică asiduă. Bucătăria chinezească, în calitate de parte integrantă a culturii chineze, se poate mândri cu o istorie îndelungată și bogată. Gastronomia chineză, dimensiune valoroasă a moștenirii culturale chineze, este cunoscută în lumea întreagă, atât pentru talentele culinare speciale pe care le presupune și pentru aromele sale atât de diverse, cât și pentru efectele sale terapeutice. Pentru a dezvoltă și populariza cultură gastronomică tradițională chineză și pentru a-i ajută pe prietenii noștri străini să înțeleagă mai bine artă bucătăriei chinezești, autorul combină bucătăria tradițională chineză cu obiceiurile culinare malaieziene.

Cartea de față se împarte în trei părți, incluzând un rezumat al gastronomiei chinezești, și cuprinzând opt tipuri de bucătării, cu texte detaliate și ilustrații atractive. Selecția preparatelor a avut în vedere atât materialele brute utilizate, cât și condimentele care dau gusturile. Datorită punerii în evidență a metodelor „bucătăriei verzi” și a fezabilității acestora, cartea este potrivită pentru oricine care simte plăcerea de a găti.

Maestrul bucătar chinez Li Xin, Profesor Asociat și Vice-președinte al Școlii de Turism și Arte Culinare din cadrul Colegiului Economic din Zhejiang, a avut nevoie de doi ani pentru a scrie această carte. Cartea a fost tradusă în limba engleză de către Domnul Xiong Yuan, Lector la Școală de Studii Internaționale din cadrul Colegiului Economic din Zhejiang. Cultură gastronomică, obiceiurile alimentare, tehnicile culinare, că și standardele cantitative prescrise în această carte au fost stabilite de către Dl. Yang Liu, Președinte al Asociației Mondiale a Gastronomiei Chineze, și de către Dl. He Yeke, Secretar General al Asociației Industriei Alimentare din Provincia Zhejiang, în urmă unor atente dezbateri profesionale.
Nr. pagini: 146
An apariție: 2019
Ediție: Necartonată
Format: 250 x 200 x 15 mm
Traducător: Diana Botescu
Cod: LIB978-606-029-003-2
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

Nu există alte cărți ale aceluiași autor.
Alte cărți din domenii similare
(
Gastronomie):
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!