ggg
Iubitul meu politist
Iubitul meu polițist
CategorieRecomandate
În colecțiaColecția Butterfly

distribuie   

Iubitul meu polițist
În colecțiaColecția Butterfly

distribuie   

Acum și un film de mare succes în care joacă Harry Styles, Emma Corrin și David Dawson

"Asta era tot ce voiam atunci. Să uit lacrimile pe care le-am plâns pe cămașă soțului meu."

Bethan Roberts (The Good Plain Cook) ne prezintă o explorare complexă și nuanțată a unui triunghi amoros în Peacehaven, Anglia. Povestea începe în 1999 cu replică: M-am gândit să încep cu aceste cuvinte: Nu mai vreau să te omor - pentru că, pur și simplu, nu vreau. Vorbitoarea este Marion, iar ascultătorul ei, Patrick, pe care îl îngrijește după ce a suferit un atac cerebral grav, este publicul ei captiv. După ce a aruncat această momeala, Roberts se întoarce cu 48 de ani în urmă, prezentând povestea de fond pentru deschiderea dramatică. Marion povestește cum, la 14 ani, l-a întâlnit pe cel de-al treilea membru al acestui triunghi romantic, Tom, fratele puțîn mai mare al prietenei sale.
Dragostea ei pentru Tom continuă până la vârstă adultă, după ce acesta devine polițist și, în cele din urmă, soțul ei. Dar Tom și Patrick, un curator de artă homosexual, sunt și ei atrași unul de celălalt. Roberts schimbă inteligent naratorii pentru a oferi perspective alternative asupra complexității și intimității crescânde și se descurcă deosebit de bine cu secțiunile în care Patrick descrie provocările de a fi homosexual în Marea Britanie a anilor 1950, o perioada în care sexul între bărbați era ilegal, iar homosexualii erau supuși șantajului. Totul se adaugă la o descriere emoționantă a pasiunilor, fragilitatilor și luptelor umane.
Bethan Roberts s-a născut în Abingdon. Primul ei român – The Pools – a fost publicat în 2007 și a câștigat un Jerwood/Arvon Young Writers’ Award. Romanul The Good Plain Cook, publicat în 2008, a fost ecranizat pe BBC Radio 4’s Book at Bedtime și a fost ales drept una dintre cărțile anului de Time Out’s. Cartea My Policeman (Iubitul meu polițist), publicată în 2012 în UK, a fost aleasă că City Read for Brighton în acel an. Bethan a lucrat în documentare de televiziune și a predat scriere creativă la University and Goldsmiths College, London. Ea locuiește în Brighton cu familia ei.
Un portret uman și evocator al unei perioade în care viețile erau distruse de intoleranță. – Guardian

Epoca și locația de pe litoral sunt frumos redate și observate, dar și curentele sociale și sexuale ale vremurilor. – Sunday Times
Nr. pagini: 368
Ediție: Necartonată
Format: 220 x 140 x 24
An apariție: 2022
Titlu Original: My Policeman
Cod: LIB978-606-029-520-4
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

Nu există alte cărți ale aceluiași autor.
Alte cărți din domenii similare
(
Literatură Universală):
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
5.0
5.0/5
0.0
0.0/5
5.0
5.0/5
5.0
5.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!