ggg
coperta-Uniunea-Europeana-cu-bune-si-cu-rele-722x1024
Uniunea Europeană, cu bune și cu rele
Eseu de economie europeană
În colecțiaColecția Lions

distribuie   

Uniunea Europeană, cu bune și cu rele
Eseu de economie europeană
În colecțiaColecția Lions

distribuie   

Renunțând la metafore, trebuie să spun răspicat că cei zece ani de apartenență la UE ne-au adus multe avantaje, României și cetățenilor săi; cei zece ani ne-au inclus în circuitul european și mondial de valori, probabil ne-au salvat și integritatea teritorială, dar nu am făcut saltul pe care îl speram, acela de a reduce decalajele de dezvoltare până la nivelul la care cetățenii români, deveniți cetățeni europeni, s-ar fi putut compara de la egal la egal cu alți cetățeni europeni din țările membre mai dezvoltate. Totuși, Europa nu mai e doar o aspiraţie, un model, un ideal, e un fragment real din ceea ce suntem deja. Uniunea Europeană reprezintă azi pentru România același lucru pe care l-a reprezentat dintotdeauna după aderarea din 2007, adică, parafrazându-l pe Marin Preda, „dacă UE nu e, nimic nu e”. În actualul context intern și internațional, aderarea la UE este, pe departe, cel mai important pilon de susținere și de speranță pentru viitor. Este cea mai reală șansă pe care o avem nu numai de a ieși din zona subdezvoltării la nivel european, dar și de păstrare a integrității teritoriale.

Mircea Coșea
București, 2019
Este profesor universitar, doctor în Știinţe Economice. Între 1973-1980 a fost expert pe probleme de prognoză economică și macroeconomie la Comisia Economică ONU pentru Europa de la Geneva.
În calitatea pe care a deţinut-o, de prim vice prim ministru, preşedinte al Consiliului pentru Reformă şi Strategie Economică (1993-1996), a avut un rol hotărâtor în punerea bazelor economiei de piaţă în România prin crearea pieţei de capita
Nr. pagini: 230
An apariție: 2020
Ediție: Necartonată
Format: 200 x 140 mm
Cod: LIB978-606029-176-3
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

0.0
0.0/5
Alte cărți din domenii similare
(
Business și economie):
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!