ggg
Aurelia-Stoie-Marginean-Coasta-de-azur-Corfu-Dubai-850x1024
Coasta de azur. Corfu. Dubai

distribuie   

Coasta de azur. Corfu. Dubai

distribuie   

Coasta de Azur, la Sanremo, priveam Marea Mediterana dintr-o camera a hotelului Las Anglais, cu mobilier din lemn, parchet din lemn, obloane la ferestele înalte, originale, cu mânere metalice, vopsite în verde, candelabru cu sticlă de Murano, balcon îngust cu fuselaj alb. Priveliștea era îmbietoare, terenul în trepte oferea ochiului clădiri cochete, cu ornamente discrete din altă epoca, cu terase confortabile, și arbori decorativi bine îngrijiți. Bradul mediteranian arocaria își desfășura silueta elegantă, trandafirii împrăștiau parfum iar pinii se aplecau la suflul mistralului. Un porumbel se odihnea liniștit la marginea balconului. Sub un cer azuriu culorile se armonizau, albastru cu verde, cu alb, cu roșu, gri, galben. Odihnă, spațiu, lumina, liniște.
Corfu, Kerkyra. Hotelul Kassiopi era un mic oraș cu spații de locuit distanțate, cu un drum principal iar restul stradele. Jardiniere nenumărate cu plante ornamentale înflorite erau peste tot. Coboram pe o aleee cu măslini seculari care avea în capăt doi uriași eucalipți cu scoarță lor albă ce se exfolia, iar în apropiere o plajă restrânsă semi-părăsită și un golf întins Kassiopi și palmieri generoși. Culorile erau deschise, pastelate, albastru cobalt, ocru smarald.
Dubai. Orașul construcțiilor înalte, zgârie nori din sticlă și beton, etalarea unei arhitecturi moderne cu cele mai surprinzătoare forme. Insule artificiale dispuse în evantai. Celebrul hotel Burj al Arab cu pistă de aterizare pentru elicopter. Cu și mai celebru Burj Kalifa, clădire magnifică ce a venit după milenii în concurență cu Turnul Babel. Atunci Dumnezeu a încurcat limbile că să zădărnicească urcarea la cer, iar acum vorbirea s-a unificat în una singură și turnul s-a terminat. Culorile sunt puternice, strălucitoare, dar jos se vede linia dura, orizontală a deșertului, galben-nisipos, caravana cămilelor, arabul în haina albă. - Aurelia Stoie Mărginean, 28 ianuarie 2021, Brașov
Nr. pagini: 92
An apariție: 2021
Limba: Bilingvă. Română-engleză
Cod: LIB978-606-029-420-7
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

Alte cărți din domenii similare
(
Artă și Fotografie):
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!