ggg
Alina-Arsene-Emotii-de-copil-650x1024
Emoții de copil
Povești terapeutice

distribuie   

Emoții de copil
Povești terapeutice

distribuie   

Dezvoltarea armonioasă în plan emoțional implică o bună capacitate de gestionare a diversității de emoții pe care o persoană le poate experimenta. Punctul de plecare în dobândirea acestei capacități se află în primii ani ai copilăriei și în strânsă legătură cu relația dintre adult și copil. Emoții de copil. Povești terapeutice constituie un prilej de conectare și o cale prin care se poate susține dezvoltarea inteligenței emoționale, tot mai studiată și atât de necesară pentru fiecare copil, având influențe majore asupra etapelor vieții acestuia.

Parcurgerea celor 42 de povești terapeutice bazate pe emoții și comportamente precum bucuria, tristețea, generozitatea, prietenia, disciplina, iubirea, încrederea, conduce la identificarea, înțelegerea unor emoții resimțite, descoperirea soluționării unei situații, dar și dezvoltarea sentimentului de apartenență. De asemenea, pe lângă momentul de liniștire pe care îl poate genera cititul unei povești, unele subiecte pot lua forma unor activități practice alături de familie sau prieteni. Totodată, acestea se pot transpune în activități de consiliere desfășurate de cadre didactice, psihopedagogi în mediul școlar, în sprijinul comunicării interpersonale, autocunoașterii și valorizării timpului petrecut împreună.

Intră în responsabilitatea adultului să ofere posibilitatea unui copil să identifice, să înțeleagă și să gestioneze emoțiile și comportamentele manifestate. Activitatea de citire facilitează conectarea conștientă adult-copil, cea care reprezintă un factor important în dezvoltarea psihologică și adaptarea socială pentru fiecare persoană.
Este cunoscut faptul că inteligența cognitivă este incompletă fără dezvoltarea inteligenței emoționale. De aceea, fiecare copil are nevoie să învețe cum să își exprime și să își controleze emoțiile, indiferent dacă este de vârstă mai mică sau mai mare, pentru a putea relaționa adecvat cu ceilalți și a beneficia de o dezvoltare amplă.

Citirea poveștilor influențează în mod pozitiv dezvoltarea emoțională a unui copil, iar o contribuție aparte este dată de poveștile terapeutice. Parcurgerea unor astfel de povești ajută copilul să cunoască diverse emoții, să se identifice cu anumite personaje, să învețe delimitarea dintre bine și rău, să recunoască și să diferențieze comportamente, să descopere modalități de rezolvare ale unei probleme.
Nr. pagini: 218
An apariție: 2021
Ediție: Necartonată
Format: 205 x 130 x 17 mm
Vârstă: 5-7 ani
Vârstă: 7-10 ani
Cod: LIB978-606-029-505-1
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

0.0
0.0/5
Alte cărți din domenii similare
(
Educație Psihologie):
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!