ggg
Probleme de matematica - Clasele 9-12
Probleme de matematică
Clasele 9-12
CategorieNoutăți

distribuie   

Probleme de matematică
Clasele 9-12

distribuie   

Dan Radu Seclăman, un matematician și un pedagog de excepție, a adunat în această culegere cele mai iscusite probleme de analiză și algebră matematică. Problemele propuse sunt ideale pentru elevii de liceu care vor să se pregătească temeinic pentru examenul de bacalaureat sau pentru olimpiade.
Autorul a avut o pasiune desăvârșită pentru matematică. Încă de pe băncile școlii gimnaziale, redacta și propunea probleme pentru revista școlii. Anii de liceu făcuți la unul dintre cele mai prestigioase colegii din Craiova, Colegiul Național Carol I, l-au adus mai aproape de pasiunea ce avea să îi contureze viața. Alături de colegii din liceu, avea să devină creatorul revistelor și manualelor studiate de generații întregi de liceeni.
La 16 ani a publicat primele probleme în Revista de Matematică de la Timișoara. Doi ani mai târziu, apărea în paginile Gazetei Matematică, o revistă de renume național, fiind premiat ani la rând pentru cel mai bun rezolvator. A primit chiar și un premiu special pentru cea mai frumoasă problemă la Concursul Rezolvatorilor.
Din 1985 până în 2021 problemele născocite de mintea lui sclipitoare au apărut în paginile Gazetei Matematica printre primii propunători.
Anii de facultate l-au adus aproape de rezultate de excepție: definitivatul în matematică, ambele grade, trecute cu nota 10. O minte sclipitoare, apreciată deopotrivă de elevi, dar și de colegi. Un etalon al Analizei Matematice. Omul pentru care matematica era artă.
În spatele matematicianului, se află excepționalul pedagog care a fost Dan Seclăman. Un profesor de talie înaltă al cărui nume are o rezonanță puternică în lumea matematicii naționale. Un om care a insuflat pasiunea lui imensă pentru matematică și a format destine.
Un loc special în sufletul său l-a avut poezia. Talentul și patosul slovelor, scrisul lui aranjat, cuvintele alese cu migală, dezvăluie o fărâmă din sufletul lui sensibil. Cartea aceasta este un omagiu adus matematicianului Dan Seclăman, probleme compuse cu dragoste pentru învățare.
An apariție: 2023
Ediție: Necartonată
Format: 255 x 180 x 14 mm
Nr. pagini: 194
Materie: Matematică
Clasa: Clasa 9, Clasa 11, Clasa 10, Clasa 12, Clasele 9-12
Cod: LIB978-606-029-718-5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

Nu există alte cărți ale aceluiași autor.
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!