ggg
Andrei-Marga-Identitate-nationala-si-modernitate-708x1024
Identitate națională și modernitate
În colecțiaColecția Fildeș

distribuie   

Identitate națională și modernitate
În colecțiaColecția Fildeș

distribuie   

„Spre deosebire de retorica internaționalistă a erei globalizării, identitatea națională trebuie asumată ca realitate. În opoziție cu paseismul, explicația trebuie dată în cadrele științelor sociale actuale. Pozitiv formulat, identitatea națională se cere adusă sub abordări care o cuprind în teoria modernizării. Aceasta, modernizarea, se dovedește a fi un proiect încărcat de insuficiențe grave dacă ignoră realitatea indestructibilă a națiunilor, iar națiunile se dovedesc a rămâne doar obiect al manipulărilor ideologice dacă nu sunt abordate din perspectiva proceselor de modernizare.
Societatea modernă a smuls continuu națiunile din stagnare și a pus în mișcare istoria fiecăreia. Ea a făcut posibile interacțiuni fără precedent, încât identitățile naționale au trebuit să se deschidă spre experiențe noi. Identitatea ce contează astăzi este eminamente cea datorată realizărilor și inovațiilor din societatea modernă”.
Andrei Marga
Profesor de filosofie contemporană și logică generală, Andrei Marga a fost cel mai longeviv rector al Universității Babeș-Bolyai (1993-2004 și 2008-2012), Ministrul Educației Naționale în guvernele Ciorbea, Vasile, Isărescu, Ministrul Afacerilor Externe în guvernul Ponta 1, președinte al Institutului Cultural Român. Andrei Marga a fost ales în conducerea unor organizații și instituții internaționale și a fost numit consultant de instituții culturale și universitare în China, Vatican, Germania, Ungaria, Austria. I s-au acordat ordine de stat în Germania („Das Grosse Bundesverdienstkreuz”), Franța, Italia, Portugalia, România. Este laureat al Premiului „Herder” și a primit premii și distincții în Austria, Germania, Israel, Ungaria, SUA. A susținut cursuri și seminarii, ca profesor invitat la universitățile din München (Ludwig Maximillians), Viena, Montpellier (Paul Valéry), Ierusalim (Universitatea Ebraică) și București.
Nr. pagini: 360
An apariție: 2018
Format: 200 x 130 mm
Ediție: Necartonată
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cărți scrise de aceiași autori:

0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
0.0
0.0/5
Alte cărți din domenii similare
(
Istorie și politică):
newsletter

Newsletter

Abonează-te la Newsletterul Creator și fii la curent cu toate promoțiile, noutățile și evenimentele noastre!